Få en ingeniørstuderende i praktik

Foto: SET / Colourbox
ERHVERV:

Stadig flere virksomheder har fået øjnene op for de muligheder, der ligger i at få projektopgaver løst gennem tilknytning af en studerende.

Torsdag d 9. marts inviterer SET Skiveegnens erhvervsliv til fyraftensmøde sammen med repræsentanter fra Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet , Ingeniørstudiet Aalborg Universitet og den lokale virksomhed DEIF A/S.

Udover en kort præsentation af de forskellige studieretninger indenfor el, elektronik, maskin, robot og it, vil universiteterne fortælle nærmere om praktik og projektmuligheder og der vil være mulighed for 1:1 sparring med bl.a. vejledning om projektformulering, så de unge ”tænder” på praktikopgaven.

-Vi har sammensat et program, der tilgodeser både de virksomheder, der allerede har erfaringer med ingeniører / studerende og de, der er interesseret i at høre mere om, hvad de unge kan og hvordan de kommer i kontakt med netop de studerende, der kan løse de aktuelle opgaver, fortæller projektleder Frank Petersen fra SET, der tilføjer, at virksomhederne opfordres til at medbringe potentielle praktikopgaver, da mødets sidste time består af 1:1 sparring med eftermiddagens indlægsholdere fra de to ingeniørstudier.

Eftermiddagens første programpunkt er en præsentation af E- og M-uddannelserne på Aarhus Universitet Ingeniørhøjskolen – herunder Elektronik, Elektrisk energiteknologi samt Informations- og kommunikationsteknologi samt indblik i samarbejdsformer mellem virksomheder og universitet. Her kan virksomhederne møde praktikkoordinator/studievejleder Henrik Olsen og praktikkoordinator/lektor Christina Munk.

Herefter fortæller lektor Ove Andersen, AAU Innovation, om elektronik- og robotuddannelser på Ålborg Universitet, ligesom han giver deltagerne et indblik i og eksempler på samarbejdsformer mellem virksomheder og universitet. Fra AAU deltager også specialkonsulent Jens Erik Pedersen, hvis indlæg hedder ”Din genvej til samarbejde med AAU”, lyder det fra Frank Petersen.

DEIF A/S med hovedsæde i Skive har over 500 medarbejdere og otte datterselskaber placeret i Europa, Asien og på det amerikanske kontinent. -Vi har som højteknologisk virksomhed brug for konstant at følge – og gerne være på forkant med - udviklingen og derfor er det helt naturligt for os at arbejde tæt sammen med de højere læreanstalter i vores nærområde, siger Søren Madsen, R&D-manager hos DEIF, der på mødet vil fortælle hvordan DEIF griber det an – og om virksomhedens erfaringer med praktikanter.

-Eftermiddagen rundes af med 1:1 sparring på deltagernes medbragte projekt- og praktikforslag, oplyser Frank Petersen, der opfordrer Skiveegnens virksomheder til at tilmelde sig fyraftensmødet, der byder på en oplagt mulighed for at skyde genvej til at få en ingeniørstuderende i praktik. Han understreger, at deltagelse i mødet er gratis, men at tilmelding er nødvendig på www.skiveet.dk/Arrangementer

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.
22. juli 2019, 09:00
Lørdag den 17. august 2019 fylder Thise Friskole 40 år, og det skal fejres med en dag fyldt med aktiviteter.
24. juni 2019, 15:00
Musikmejeriet præsenterer en festival for alle - Den Rådne Banan Festival 2019.
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring