Erhvervsnetværk byder velkommen til ’Bamser uden grænser’

Foto: TR Consult // Bamser Uden Grænser
ERHVERV:

Den frivillige forening ’Bamser uden grænser’ er muligvis et lidt usædvanligt medlem for et erhvervsnetværk, men ikke desto mindre et meget interessant og relevant medlem for ’Vækst i Durup’. Foreningen mødes på ugentlig basis i Center Salling og er løbende på udkig efter både garn og frivillige hænder - lokalt, regionalt og landsdækkende. Foreningens formand Greta Markvart Mortensen fortæller om baggrunden:

’I forbindelse med et besøg af vores daværende præst Karl Christensen i 2001 blev arbejdet ’De flittige hænder, bamser til alle verdens lande’ født. Det blev til mange bamser til deres missionsarbejde i Albanien. Det blev til nødhjælp til bl.a. Madagaskar, Tanzania, Grønland. Vi har strikket bamser til hospitalerne i Randers, Herning, Skejby, Århus og Viborg’, begynder Greta Markvart Mortensen og man mærker hurtigt, at hun er passioneret omkring foreningens arbejde:

’Vores motto er ’At se muligheder fremfor begrænsninger’. Er livet svært da grib fat i en lille ting og hold fast. Tag da livet til i passende portioner. Vi arbejder ud fra lyst og interesse. For mit vedkommende blev det bamser, som i øvrigt blev opkaldt ’Pas På Mig’ af børn fra Durup SFO’, fortsætter hun.

Foreningens arbejde med bamser til landets fængsler har også udgangspunkt i Durup: ’For 12 år siden kontaktede jeg Brian Lund fra Foreningen Savn, som støtter udsatte familier, hvor mor eller far er i fængsel. Her strikker vi bamser til børnene, der kommer på besøg hos mor eller far i fængsel, hvilket giver den indsatte en unik mulighed for at give sit barn en særlig gave. Samtidig anvendes bamserne af fængselspersonalet til at komme i øjenhøjde med børnene. Vi kunne dog ikke dække behovet til landets fængsler. I dag strikker Røde Kors derfor også bamser til fængslerne’.

Men det er ikke kun bamser, der strikkes: Tæpper, huer, barnevognstæpper og andet, der kan støtte sårbare mennesker, har foreningen leveret i årenes løb. Og behovet er stigende, lyder det fra Greta Markvart Mortensen, som afslutningsvis forklarer, at foreningen er en græsrodsbevægelse og derfor ikke har et bagland at trække på i forbindelse med PR, fundraising m.v. Derfor håber hun på, at erhvervsnetværket Vækst i Durup kan hjælpe foreningen med den fortsatte udvikling, herunder ikke mindst gode ideer til at dække det umættelige behov for mere garn.

Erhvervsnetværkets tovholder Thomas Rosenkrands supplerer: ’Vi er meget glade for, at ’Bamser uden grænser’ ønsker at være en del af netværket. Det unikke projekt har et stort potentiale for at tiltrække ekstra opmærksomhed, som også kommer byen til gavn. Vi kan til gengæld tilbyde at hjælpe med at sprede foreningens gode budskab og være sparringspartner.’

Baggrundsinfo om ’Bamser uden grænser’:
Foreningen har sidste år leveret over 1200 bamser m.v. og 28 kilo garn blev omsat til tæpper m.m. til hjemløse. De flittige og ihærdige strikkere får løbende efterspørgsel på flere og flere bamser, tæpper m.v.

Pas På Mig bamser er bl.a. brugbare til at informere barnet om de undersøgelser de selv skal igennem. Hvert år bringer foreningen bamser til Bamsehospitalet Bruuns Galleri i Århus. Bamsen bliver undersøgt behandlet og udskrevet til barnets videre behandling. Nu bruges dette koncept også på hospitalet i Århus  

Bamsen bruges også som vaccinationsbamse på asylcentre. Her er det bamsen, der er sproget mellem læge og barn. Foreningen har afleveret bamser i Jelling og Holstebro og har nu tanke for asylcentret i Rovvig.

Samtidig hækles der krammedyr til Hospitalsklovnen i Viborg.

Herudover doneres strikkede tæpper og huer m.m. til fortrinsvis nødherberge og herberge i Herning, Århus og Vejle, strikkede barnevognstæpper til Barnets Blå Huse, bamser, bolde og tæpper til Luftskibet/Rusmiddelcentret og SIND-projektet ’Når cykelhjelmen ikke er nok’ samt bolde og bamser til julehjælp/familiestøtte til Hospice Limfjord.

Tilbage i 2003 var foreningen endvidere en del af Sallingsunds Kommunes projekt Fremtidsbilleder. Her blev hele kommunen kåret som årets by i 2004. I Skives rådhusbyggeri ligger desuden en af foreningens bamser gemt i en tidskapsel og gemt i 100 år sammen med en Hancock øl og en hestesko fra Skive travbane. Der ligger 10 ting som kendetegner vores område.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. september 2019, 09:00
Tjek batterierne i lommelygten og sæt en brik i kalenderen den 4. oktober kl. 19-22. Her fylder Børnekulturnatten nemlig Skives mørklagte gader, torve og bygninger.
10. september 2019, 10:00
Søndag den 15. september 2019 er der Åbent Landbrug, hvor cirka 100.000 danskere hvert år får masser af frisk luft.
9. september 2019, 15:30
Skive Havns jubilæum fejres i forbindelse med Træskibssejladsen.
18. september 2019, 13:00
Veje spærret på grund af kloakarbejde.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring