EnergiMidt og HEF: Næste skridt mod fusion en realitet

ERHVERV:

Med overvældende flertal sagde repræsentantskabet i Himmerlands Elforsyning (HEF) i dag ja ved 1. behandlingen af fusionen med midtjyske EnergiMidt. Også på dagens orienteringsmøde for EnergiMidts repræsentantskab var der opbakning til fusionsplanerne.

EnergiMidt og HEF offentliggjorde den 3. marts planerne om en fusion mellem de to selskaber. Den endelige beslutning om fusionen træffes af selskabernes repræsentantskaber på ekstraordinære møder. Det første af disse blev afholdt i dag, og det var et markant flertal i HEFs repræsentantskab, der kl. 10 i formiddag stemte for at sende selskabet videre i fusionsprocessen med EnergiMidt. Repræsentantskabet viste således deres opbakning til bestyrelsens indstilling til fusionen, der – hvis den bliver godkendt – baner vejen for Danmarks 3. største energiselskab med 383.000 andelshavere.

- Det er rigtigt godt for HEF, at vi står over for en fusion med EnergiMidt, siger repræsentantskabsmedlem Preben Jensen fra distrikt Vester-Hurup. - Vi følger udviklingen, og det er vigtigt, at vi selv er med til at bestemme den, for vi kan ikke stoppe den. Fusionen sikrer en stærk og solid virksomhed, der bestemt også er til fordel for andelshaverne.

Også hos EnergiMidt, der har hovedsæde i Silkeborg, har repræsentantskabet signaleret opbakning til fusionsplanerne. EnergiMidt havde i dag indkaldt til et ekstraordinært orienteringsmøde for de 150 repræsentantskabsmedlemmer, og på mødet udtalte en række medlemmer sig rosende om de vidtrækkende fusionsplaner.

- Jeg er glad og stolt på EnergiMidts vegne. Det vil være godt for vores andelshavere, og det vil være godt for vores medarbejdere. En konsolidering af denne størrelse gør det nye selskab til en markant spiller, og ligeværdigheden i fusionen, hvor begge selskaber kan genkende sig selv, giver et stærkt fundament for et nyt selskab. Vores helt store fordel er, at denne fusion ikke er et tvangsægteskab. Vi gør det, fordi vi vil, ikke fordi vi skal, udtaler repræsentantskabsmedlem Jørn Würtz, Silkeborg.

HEF og EnergiMidt har allerede i dag et tæt samarbejde om blandt andet udrulning og etablering af fiberbredbånd. Det er udsigten til yderligere forretningsmæssige udviklingsmuligheder og synergier, der nu får selskaberne til at samle kræfterne i ét selskab og udnytte de stærke samarbejdsrelationer. Konsolideringen vil give det fusionerede selskab betydelige stordriftsfordele og være med til at sikre en fortsat robust økonomi.

Bliver fusionsplanerne vedtaget på 2. behandlingsmøde i HEF den 30. marts samt godkendt af EnergiMidts repræsentantskab på mødet, der finder sted samme dag, skal konkurrencemyndighederne endeligt godkende fusionen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. januar 2019, 15:00
Det er nu muligt at få kostvejledning hos klinisk diætist Siw Dalgaard, som har åbnet klinikken proaktiv diætist i Slotsgade i samarbejde med Fit&Sund og Fysioterapeuterne.
18. januar 2019, 08:00
Mads Madsen VVS Engros A/S i Roslev nordvest for Skive har lanceret en webbutik, som giver kunderne en tidsmæssig besparelse på omkring 80% af en gennemsnitlig bestilling.
18. januar 2019, 10:00
Hans Jørgen Ravnborg har siden 2016 været direktør med en særlig mission hos Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest.
17. januar 2019, 10:00
SET /Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har pr. 1. marts 2019 ansat Lars Fjalland som direktør.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring