Del glæden ved fjorden – og tjen penge

Kajakskole for turister på Skive Fjord
Foto: Gert Laursen
Kajakskole for turister på Skive Fjord
ERHVERV:

Outdoor turisme udgør et vigtigt potentiale for vækst og erhvervsudvikling i landdistrikterne. Opgaven ligger i at beskrive, koordinere og synliggøre aktiviteterne, så både danske og udenlandske turister har mulighed for at få information om aktiviteterne. 

Onsdag d. 16. november kl. 18 - 20 inviterer SET og Skive Idrætssamvirke lokale  vandsportsforeninger og private aktivitetsudbydere indenfor vandaktiviteter til et inspirerende møde om, hvordan vandsportsentusiaster og -klubber i højsæsonen kan dele deres glæde ved fjorden med egnens turister – og samtidig tjene lidt til foreningskassen eller egen lomme.

-Skive kommunes placering tæt på fjorden og åen, og Skives brand Rent Liv med fokus på bl.a. fjorden, skaber en forventning hos turisterne om mulighed for aktiviteter ved, på og i fjorden, fortæller udviklingskonsulent Marlene Rasmussen fra SET (Skiveegnens Erhvervs - og Turistcenter), der fortsætter:

- Desværre har vi ikke hidtil haft mulighed for henvise til vandaktiviteter på Skive Fjord,  da det har været meget begrænset udbud af aktiviteter udenfor foreningsregi,  ligesom mulighederne for at sejle på Karup Å på egen hånd begrænses af de få sejladstilladelser, der findes.

For at inspirere flere til at udbyde aktiviteter til ferieturister,  kontaktede Marlene Rasmussen derfor Thorbjørn Ovedal fra Skive Idrætssamvirke, der  straks sagde ja til at indgå i et samarbejde om at invitere private udbydere og vandsportsforeninger til informations- og inspirationsmøde i SKIWs lokaler på Strandtangen i Skive den 16. november, hvor deltagerne bl.a. kan høre, hvad turisterne efterspørger  og hvilke trends og tendenser, outdoor turisterne læner sig op ad i disse år.

-Hos SET har vi mulighed for at hjælpe med markedsføring og salg – og det vil vi selvfølgelig også fortælle om på mødet, siger Marlene Rasmussen.

SET og Skive Idrætssamvirke vil på mødet den 16. november  lægge op til, at Skiveegnen allerede fra sæsonen 2017 kan udbyde vandaktiviteter som f.eks. windsurfing, sejlads, snorkelture og kajaksejlads til turisterne – hvis der viser sig at være interesse for samarbejdet. Der er sat god tid af til dialog på mødet og håbet er, at mange vil møde op og deltage med input til, hvordan vi i fællesskab kan udvikle vandsportsturismen på Skiveegnen.

-Vil du dele din glæde ved Skive Fjord med egnens turister og samtidigt tjene penge, spørger Marlene Rasmussen, der opfordrer såvel private firmaer og foreninger, der tilbyder vandsportsaktiviteter som overnatningssteder, der kan se en idé i at koble aktiviteterne med overnatning, til at tilmelde sig til mødet den 16. november via skiveet. nemtilmeld.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
26. juni 2019, 09:00
Salling Group tilbagekalder et parti Tahiti vaniljestænger. Der er konstateret vækst af mug (skimmel) i produktet.
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring