Brude-, konfirmations-, fest- og gallakjoler til halv pris

Foto: TR Consult
ERHVERV:

Drømmekjolen findes måske i Breum? Der er i hvert fald gode chancer for at finde en kjole blandt de mere end 300 kjoler, som hænger i butikken Søndborg Brudekjoler i Breum lidt nord for Skive. Butikkens koncept er baseret på kommissionssalg af brugte brudekjoler, konfirmationskjoler, gallakjoler, festkjoler og tilbehør. Som noget nyt holder butikken åbent hver torsdag aften, hvor der er mulighed for at komme og se og prøve det store udvalg.

For knap et år siden åbnede en lidt anderledes slags genbrugsbutik i butikslokalerne på hovedgaden i Breum, hvor der tidligere havde været tankstation. I butikken kan kunder nemlig købe og sælge brugte kjoler. Butikken med navnet Søndborg Brudekjoler har et stort udvalg af brudekjoler, men også konfirmationskjoler, gallakjoler og festkjoler hænger på bøjler i rad og række på stativerne.

Det er ægteparret Sine og Gert Søndborg Marcussen, som driver butikken i fælleskab, men det var Sine, der fik idéen til butikkens koncept. Det skete i forbindelse med planlægningen af parrets eget bryllup, hvor Sine, som er stor fan af genbrug, selv ledte efter en brugt brudekjole.

Hun fór dog hurtigt vild i junglen af brugte brudekjoler. Sine fortæller: ’Jeg blev hurtigt modløs af det store udvalg, der hang i øst og i vest. Tanken om at skulle lave så mange private aftaler og bruge andres tid på flere prøvninger gjorde, at jeg næsten opgav idéen om en brugt kjole.’

Det førte til, at Sine udtænkte et nyt koncept for andre i samme situation. Butikken skulle henvende sig til dem, der havde svært ved at sælge deres brugte kjole og tilbyde et samlet udvalg af brugte kjoler til køberne. Sine og hendes dengang kommende mand Gert kastede sig ud i at etablere kjolebutik i det dengang tomme butikslokale, som ligger i forlængelse af parrets privatbolig.

Via Facebook markedsførte Søndborg Brudekjoler konceptet, som et samlet køb-og-salgssted for secondhand-festkjoler. I samme forbindelse efterlyste parret kjoler, som de kunne sælge i kommission for private kunder mod en andel på 25 % af salgsprisen. Det viste sig hurtigt at blive taget særdeles godt imod. I løbet af ganske kort tid fik de indleveret et større antal kjoler.

Siden åbningsdagen d. 1. april 2016 har butikken løbende været velbesøgt med jævnligt annoncerede åbningstider på Søndborg Brudekjolers Facebook-side, ligesom der har været åbent efter aftale. Butikken tiltrækker kunder, fordi her er mange penge at spare. De brugte kjoler sælges ofte til halv pris af nyprisen eller under og de fleste kjoler fremstår som nye og er kun brugt en enkelt gang.

Men konceptet er nu efterhånden så veletableret og velkendt, at parret har besluttet at have en fast åbningstid hver torsdag fra kl. 19.00 – 20.30. Første gang bliver torsdag d. 2. marts.

Søndborg-parret oplyser, at åbningstiden alle torsdage fremover er forbeholdt kunder, der vil kigge på udvalget af kjoler. Om indlevering af kjoler, fortæller Sine: ’Vi tager på nuværende tidspunkt kun imod kjoler efter aftale og efter behov. Der er nemlig godt fyldt op i butikken for tiden. Men det er godt nyt for køberne, for så er der virkelig noget at komme efter. Det er bestemt en køretur værd, også selvom man kommer langvejs fra.’

Sine fortæller desuden, at der stadig vil være åbent efter aftale og alle interesserede skal være mere end velkommen til at bestille en tid til kjoleprøvning. Og det er der ofte kunder, der benytter sig af. F.eks. mens parret bliver interviewet til denne artikel, bliver snakken afbrudt af telefonen, der ringer. Det er en mulig kunde, som gerne vil på endnu et besøg og prøve en kjole igen.

Baggrundsinfo om ægteparret bag Søndborg Brudekjoler:
Ægteparret driver butikken som en hobby-beskæftigelse, og sådan ønsker de, at det skal blive ved med at være. De har begge fuldtidsarbejde ved siden af, Sine som socialrådgiver og Gert som driftsleder på en svinegård.

Ved deres ejendom i Breum var der flere ledige lokaler, da de overtog den i sommeren 2014. Det er dog fortid nu, idet parret i 2015 etablerede en lektiecafé for byens flygtninge.

Her arrangerer de aktiviteter i samarbejde med en gruppe frivillige, som ud over en fast lektiedag, også indeholder en fast aktivitetsdag. Her kan emnerne spænde bredt, helt fra ”Hvordan søger man arbejde?” til ”Hvordan opretter man en dating-profil?”. 

Ud over kjolebutik og lektiecafé driver parret også en bilvask.

Både Sine og Gert har et hjerte, der banker for at gøre en forskel for socialt udsatte og sårbare.

Sine er uddannet socialrådgiver og Gert arbejder også som mentor. Desuden arbejder de begge som fast støtte -og kontaktperson for børn og unge.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk