Bliv klogere på universitetssamarbejde

Foto: Skive Kommune
ERHVERV:

Skiveegnens virksomheder inviteres til morgenmøde med AU Herning, hvor de kan høre, hvad de kan få ud af universitetssamarbejde.

Skive Kommune og Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter inviterer den 19. juni lokale virksomheder til et morgenmøde om universitetssamarbejdet med Aarhus Universitet i Herning (AU Herning). Kommunen er for nylig indtrådt i det tværkommunale samarbejde, og har dermed udvidet samarbejdet på universitetsområdet, som i forvejen tæller Aalborg Universitet.

Til mødet kan virksomhederne blive klogere på muligheder og gevinster ved at samarbejde med universitet. Virksomhederne kan lære hvordan, AU Herning kan hjælpe med sparring og matchmaking, høre hvad andre virksomheder på Skiveegnen har fået ud af at samarbejde med universitetet og finde ud af, hvilke boligmuligheder KIS Huset tilbyder.

- Vi har udvidet samarbejdet med AU Herning, fordi vi ønsker at trække endnu flere studerende til Skiveegnen og få dem ud i lokale virksomheder i praktik og projektforløb, hvor de kan hjælpe med de problemstillinger, som den enkelte virksomhed står overfor, fortæller Peder Chr. Kirkegaard, borgmester i Skive Kommune.

Uddannelsesprofilen på AU Herning matcher erhvervsstrukturen på Skiveegnen godt, og samarbejdet retter sig primært mod uddannelserne Global Management and Manufacturing, Marketing and Business Innovation (cand.merc.) og Teknologibaseret Forretningsudvikling (cand.polyt.).

Fantastiske forløb med studerende

Flere virksomheder på egnen samarbejder allerede med universitetsstuderende med stor succes. Salling Entreprenørfirma A/S er en af dem.

- Vi har samarbejdet med flere studerende i løbet af de seneste år, og det har været helt fantastiske forløb. Vi har haft engagerede og dygtige unge mennesker inde, som har lavet forretningsmodeller for os og som er kommet med inputs, som vi stadig bruger den dag i dag, fortæller direktør, Gregers Frederiksen.

Studerende fra AU Herning har blandt andet hjulpet virksomheden med at belyse forretningsfordele- og ulemper ved at investere i en murstenrenser. En investering til 5 mio. kroner, som de studerendes analyse belyste, ikke var den rigtige vej for entreprenørfirmaet fra Salling.

- Det kan være svært at forklare, hvad man helt præcist får ud af at samarbejde med de studerende, det skal de andre virksomheder simpelthen prøve selv. Jeg kan kun give mine bedste anbefalinger, slutter Gregers Frederiksen, som vil uddybe sine erfaringer på morgenmødet d. 19. juni. 

Rekruttering af arbejdskraft

- Når de studerende er i praktik- og projektforløb hos lokale virksomheder får de et øget kendskab til den enkelte virksomhed og til Skiveegnen generelt. På den måde håber vi selvfølgelig også, at universitetssamarbejde kan bruges som et værktøj for virksomhederne til at rekruttere den arbejdskraft, vi mangler i området, fortæller Peder Chr. Kirkegaard.

En af de virksomheder, som har oplevet, hvordan praktikforløb kan føre til rekruttering af nye medarbejdere er DEIF A/S, som samarbejder med både AU Herning og Aalborg Universitet. DEIF A/S har ofte studerende tilknyttet i praktik- og projektforløb, hvoraf flere har ført til ansættelse efterfølgende. Martin Mallan, vice president i R&D, vil til morgenmødet på Strandtangen fortælle om DEIFs erfaringer med at samarbejde med AU Herning.

Morgenmødet bliver afholdt på Hotel Strandtagen, 7.30-9.30. 

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
15. november 2018, 11:00
I weekenden 24. og 25. november arrangerer Ørslev Klosters frivillige årets smukke julemarked, der i år finder sted på Strandet Hovedgård.
14. november 2018, 12:20
Har du fået stjålet din mountainbike i Skive- eller Struer-området, er der nu håb for, at du kan få den tilbage.
19. november 2018, 08:00
Asfaltarbejde på Marius Jensens Vej
2. november 2018, 10:00
Julen nærmer sig så småt, og i dag fejres dagen landet over med J-dag. Vi bringer derfor en liste over årets julebryg fra lokalområdets bryggerier.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring