1/3 af danskerne går glip af energirenovering

ERHVERV:

Det er højsæson for boligrenovering, og mange har travlt med at efterisolere og skifte til mere energirigtige vinduer, men 34 procent af danskerne ved faktisk ikke, at de kan få tilskud fra deres energiselskab, når de energirenoverer.

Det kan være en større investering at gå i gang med at energirenovere sin bolig, men investeringen er ofte tjent hjem på få år i sparet energiforbrug. Foruden den åbenlyse økonomiske gevinst ved at spare på sit elforbrug, er der dog også en mindre men ikke ubetydelig gevinst, som mange, ifølge Byggeriets Energianalyse, glemmer at få med.

- Overraskende mange danskere ved ikke, at de kan få tilskud til de her energirenoveringer, de løbende foretager på deres huse. Og det er da ærgerligt at gå glip af de ekstra penge, som oven i købet er lette at få fingre i, siger Frank Hesel, som er energirådgiver hos EnergiMidt.

Frank Hesel er jævnligt ude hos privatpersoner for at foretage et energitjek af deres boliger, og han oplever også ofte, at det kommer bag på folk, at de kan få tilskud til deres nye vinduer eller andre energibesparende tiltag.

- Der er et kæmpe potentiale i at energiforbedre de danske boliger. Mange huse er bygget før 1979, hvor der kom nye krav boligernes energiforbrug, og det forbedrer ikke kun økonomien i huset her og nu. Det hæver også husets værdi væsentligt, hvis man gennem energirenovering kan stige et par trin på energimærkeskalaen, og det har danskerne virkelig fået øjnene op for, siger Frank Hesel videre.

Tilskuddet er steget til 35 øre per sparet kWh

De danske energiselskaber har en vigtig opgave i at bidrage til, at danskerne reducerer energiforbruget. Du kan derfor søge tilskud hos et energiselskab, når du foretager renoveringer, der kan sænke din boligs energiforbrug.

- Vi har i år sat tilskuddet op til 35 øre i tilskud per sparet kWh, så jo større en besparelse din energirenovering giver, jo flere penge er der at hente i tilskud. Hos os søger man via en portal på vores hjemmeside. Det kan alle benytte sig af, uanset hvor i landet man bor, og det er nemt at gå til, siger Frank Hesel.

Det allervigtigste at være opmærksom på, når man vil i gang med at energirenovere er, at man skal søge tilskuddet, før man køber materialer og påbegynder arbejdet.

- Det er så ærgerligt først at opdage tilskudsmuligheden, når man lige har været i gang med den helt store renovering i sin bolig, for så er det for sent. Ansøgningen skal ske inden, man går i gang, og der er altså en stor del af danskerne, der endnu mangler at kende denne mulighed, slutter Frank Hesel.

Sådan søger du tilskud

Det er nemt at søge tilskud, og der kan være flere tusinde kroner at hente afhængigt af, hvilken type energirenovering man foretager. Hos EnergiMidt søger man via hjemmesiden ved at gennemgå fem simple steps:

Ansøg om tilskud inden materialer/håndværker bestilles/købes
Du modtager accept af ansøgningen samme dag
Du kan nu bestille varer og påbegynde arbejdet
Når arbejdet er udført, uploades dokumentation for arbejdets udførelse til portalen
Tilskuddet udbetales til din konto

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
22. februar 2019, 09:00
Fastelavn nærmer sig, og børnene på Skiveegnen er i gang med forberedelserne til at fejre fastelavn - som oprindeligt var en voksenfest som varede i flere dage.
21. februar 2019, 09:00
Færøvej spærret fredag den 22 februar om formiddagen, samt fra og med mandag den 25. februar til og med torsdag den 28. februar.
18. februar 2019, 13:00
I uge 9 åbner KulturCenter Limfjord op for deres helt nye multisal med mange nye spændende hold.
19. februar 2019, 11:00
Variabel hastighedsbegrænsning på Sundsørevej og Rybjergvej.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring