Skive Kommune i Business Region MidtVest

BYEN:

Syv midt- og vestjyske kommuner vil nu gå sammen i ”Business Region MidtVest – Danmarks Produktionshjerte.” Målet er at skabe endnu mere vækst, endnu flere jobs og forløse det kæmpestore potentiale, der er i de syv deltagende kommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer.

Borgmester Peder Christian Kirkegaard anbefaler det nye samarbejde.

- Vi har rigtig meget til fælles her i hjertet af produktions Danmark. De dagsordener, som Business Region MidtVest vil arbejde for, matcher fuldstændig Skive Kommunes indsatser i forhold til erhvervsudvikling og erhvervssatsninger, arbejdskraft og uddannelse, infrastruktur og havne samt turisme. At vi kommer til at stå sammen om indsatserne vil styrke vores fælles mål om at sætte yderligere gang i væksten, skabe nye jobs og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til det midt- og vestjyske område, og dermed også Skive Kommune, siger han.

Business Region MidtVest vil få Holstebros borgmester som formand og hjemsted i Herning. Den administrative styregruppe vil bestå af kommunaldirektøren fra hver kommune, og der vil blive nedsat en arbejdsgruppe bestående af en repræsentant fra hver af de deltagende kommuner. 

- Vi vil alle komme til at deltage i opgavevaretagelsen på forskellig vis, og alle kommuner vil få mulighed for at være drivere på udvalgte projekter. Jeg er ikke i tvivl om, at der bliver brug for alle kommuners indsats for at styrke det midt- og vestjyske område lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, siger Peder Christian Kirkegaard.

Kommunernes tilslutning til Business Region MidtVest skal nu igennem den politiske proces. I Skive Kommune vil sagen i første omgang blive behandlet i Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget, herefter i Økonomiudvalget og endeligt i byrådet.

Læs kommunernes fælles pressemeddelelse her

Business Region MidtVest

Business Region MidtVest vil arbejde sammen om indsatser på en række områder:

  • Erhvervsudvikling og erhvervssatsninger
  • Arbejdskraft og uddannelse
  • Infrastruktur og havne
  • Turisme

Business Region MidtVest organiserer sig med en politisk bestyrelse bestående af borgmestrene for de syv deltagende kommuner. Formandsskabet består af formand og næstformand. Holstebros borgmester bliver formand, og Ringkøbing-Skjerns borgmester bliver næstformand.

Business Region Midtvest får hjemadresse i Herning Kommune, hvor et sekretariat vil varetage det daglige arbejde.

En administrativ styregruppe med direktører fra hver af de syv kommuner forbereder bestyrelsens møder og er sparringspartner for lederen af sekretariatet.

Tanken er, at hver kommune afsætter ti kroner pr. indbygger til arbejdet. Det vil give et årligt budget på cirka 3,3 mio. kr.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. august 2019, 11:00
Fra torsdag, den 22. august, til lørdag, den 24. august, er der byfest i Søby-Højslev. Det bliver tre dage med fart på og masser af aktiviteter.
20. august 2019, 08:30
PR Chokolade A/S tilbagekalder 2 varianter af chokolade æsken: Orangeriet Vest. Et af chokoladerne i æskerne indeholder allergenet jordnødder (peanuts). Dette er ikke oplyst i ingredienslisten.
19. august 2019, 09:00
Den 24. og 25. august, fra klokken 10.00-17.00, danner de gamle gårde og huse og den omkringliggende natur ved Hjerl Hede, for 7. år i træk, den perfekte ramme om levendegørelsen.
20. august 2019, 09:00
Youngsters er tilbage på podiet i Sejlsportsligaens 2. division 3. stævne i Skive, og denne gang med et godt forspring ned til nr. 2 og 3. der endte a point.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring