Hvor er vi dog stakkels

Foto: Thomas Rosenkrands
BYEN:

Under denne overskrift havde Thomas Rosenkrands fra Durup et læserbrev i Jyllands-Posten torsdag den 15. oktober. Indlægget nåede i løbet af dagen at være det næstmest læste på avisens debatside på nettet.

I sit debatindlæg gør Thomas Rosenkrands op med forestillingen om, at områder udenfor Storkøbenhavn, Aarhus og Trekantsområdet er i evig tilbagegang – og at borgere der i øvrigt lever et sølle liv. Han skriver blandt andet:

’Særligt i landdistrikterne er den helt gal. Det er endda kommet så vidt, at enkelte ’vise mænd’ har foreslået, at man bruger landdistrikterne til svineavl og turisme – det er alligevel det eneste, der kan overleve i disse forhutlede dele af landet.’

Skribenten fremhæver desuden både Durup, Glyngøre og Jebjerg som eksempler på landdistrikter, hvor der sker en positiv udvikling. Samtidig opfordrer han til, at man husker at fortælle den gode historie og taler hinanden op i stedet for ned:

’Men vi må også erkende, at vi har været alt forringe til at gøre opmærksomme på os selv og på det gode og helt almindelige liv, der leves i landdistrikterne. Du skal hverken være ’Bonderøven’ eller elske stanken af gylle for at kunne holde ud af leve i provinsen. Vi har både pæne huse, velholdte haver, lækre biler, kompetente folk – og en hel del flere arbejdsplader, men man lige går og tror.’

Du kan læse det fulde indlæg på Jyllands-Postens debatsider.

Billedet viser Rådhuset i Durup, der blandt andet bliver rammer for Vækst i Durups konference om jobskabelse, hvor Uffe Elbæk, cykelpartner.dk, Den Sociale Kapitalfond og ’Direktøren for det hele’ holder oplæg den 14. april næste år.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
7. oktober 2019, 13:00
Hvor går man(d) hen, når livet gør ondt? Frivilligcenter Skive starter et effektivt gruppetilbud kaldet ’Kom Videre Mand’ op. Der er plads til 8 mænd der gerne vil videre i hver gruppe.
3. september 2019, 11:00
Endnu en god grund til at besøge Fur!
1. oktober 2019, 14:00
Gå på opdagelse på den gamle middelalderborg, hvor der fra vægtergangene er udkig til sø, fjord og helt ude i horisonten ses Mors.
4. september 2019, 16:00
Julen er traditionernes fest, og som altid lanceres Aalborg Jule Akvavit med et nyt motiv, der forener dansk håndværk på tværs af kategorier.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring