Hvor er vi dog stakkels

Foto: Thomas Rosenkrands
BYEN:

Under denne overskrift havde Thomas Rosenkrands fra Durup et læserbrev i Jyllands-Posten torsdag den 15. oktober. Indlægget nåede i løbet af dagen at være det næstmest læste på avisens debatside på nettet.

I sit debatindlæg gør Thomas Rosenkrands op med forestillingen om, at områder udenfor Storkøbenhavn, Aarhus og Trekantsområdet er i evig tilbagegang – og at borgere der i øvrigt lever et sølle liv. Han skriver blandt andet:

’Særligt i landdistrikterne er den helt gal. Det er endda kommet så vidt, at enkelte ’vise mænd’ har foreslået, at man bruger landdistrikterne til svineavl og turisme – det er alligevel det eneste, der kan overleve i disse forhutlede dele af landet.’

Skribenten fremhæver desuden både Durup, Glyngøre og Jebjerg som eksempler på landdistrikter, hvor der sker en positiv udvikling. Samtidig opfordrer han til, at man husker at fortælle den gode historie og taler hinanden op i stedet for ned:

’Men vi må også erkende, at vi har været alt forringe til at gøre opmærksomme på os selv og på det gode og helt almindelige liv, der leves i landdistrikterne. Du skal hverken være ’Bonderøven’ eller elske stanken af gylle for at kunne holde ud af leve i provinsen. Vi har både pæne huse, velholdte haver, lækre biler, kompetente folk – og en hel del flere arbejdsplader, men man lige går og tror.’

Du kan læse det fulde indlæg på Jyllands-Postens debatsider.

Billedet viser Rådhuset i Durup, der blandt andet bliver rammer for Vækst i Durups konference om jobskabelse, hvor Uffe Elbæk, cykelpartner.dk, Den Sociale Kapitalfond og ’Direktøren for det hele’ holder oplæg den 14. april næste år.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
25. juni 2019, 15:00
TV-inspektion af kloakstik medfører lukning af det nordlige spor på Viborgvej fra Engvej til Islandsvej.
25. juni 2019, 11:00
Forventes at ankomme til Skive Havn tidlig onsdag morgen, sejlende under hollandsk flag.
25. juni 2019, 09:00
Animex Foods / Fast Food a la Francaise tilbagekalder et parti XXL Grill Pølser. Der er ostepølser i nogle af pakningerne. Allergenen ost (mælk) er ikke nævnt i mærkningen på grill pølserne.
25. juni 2019, 09:00
Reitan Distribution tilbagekalder Rema 1000 Hummus og Rema 1000 Aioli. Den svenske producent har oplyst, at produkterne er mærket med forkerte etiketter og dermed mangler mærkningen med indhold af allergene ingredienser.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring