Ny dom: Biler med startspærre kan godt stjæles

Foto: Politi.dk
Biler:

FDM får medhold i principiel dom, hvor et forsikringsselskab afviste at udbetale forsikring til et FDM-medlem, der havde fået stjålet sin bil med startspærre. Vigtig og rigtig dom, mener FDM.

Selvom bilen er udstyret med startspærre, kan den godt stjæles. Det har Retten på Frederiksberg netop slået fast i en principiel dom, der giver FDM medhold i en sag ført på vegne af et medlem.

Medlemmet fik i februar 2012 stjålet sin Mercedes på Frederiksberg. Men da bilen var udstyret med en startspærre, afviste forsikringsselskabet Codan efterfølgende at udbetale forsikring, men den går altså ikke ifølge Retten på Frederiksberg.

”Som FDM tidligere har dokumenteret, og som det også blev slået fast af en sagkyndig i retten, er det faktisk muligt at omgå startspærren og dermed stjæle en bil. Derfor er vi også glade for byrettens dom, som ikke bare går vores vej, men også anerkender, at det er muligt at stjæle en bil med startspærre,” siger advokat i FDM, Anne-Louise Ipland, der har ført sagen.

Udover at henvise til startspærren i sin afvisning har forsikringsselskabet under sagen anfægtet FDMs medlems troværdighed. Blandt andet henviste selskabet til, at bilens GPS-autolog afslørede, at den var endt i Polen. Da medlemmet som entreprenør samtidig har haft polske håndværker ansat, mente Codan, at der var tale om et mistænkeligt sammenfald.

Et forhold retten i sin dom helt afviser.

”Vores medlem har opfyldt alle de nødvendige betingelser og forudsætninger, som Codan har stillet. Derfor er det også bekymrende, når et forsikringsselskab efterfølgende sætter spørgsmålstegn ved en persons troværdighed alene baseret på en række udokumenterede scenarier fra forsikringsselskabets side. Det er ikke ukendt, at biler stjålet i Danmark kan ende i udlandet. At vores medlem så tilfældigvis har haft udenlandske håndværkere ansat, gør hverken ham eller håndværkerne skyldige i biltyveri,” siger Anne-Louise Ipland.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. september 2018, 11:00
Flere erhvervsfolk fra Skive og omegn fik i aftes afprøvet sangtalentet, da sangeren Anders Blichfeldt gæstede Stoholm Fritids- og Kulturcenter.
18. september 2018, 15:00
Mange på Skiveegnen kender Staarup Hovedgaard, der ligger få km øst for Skive.
19. september 2018, 13:00
Der er tilfredshed i Skive Byråd og hos Danish Crown. Parterne er nået til enighed om en aftale for slagterigrunden. Skive Byråd har i dag godkendt den endelige købsaftale.
19. september 2018, 16:00
I samarbejde med Googles ”Succes Online” afholder SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter igen i år 2 workshops

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring