Ny app om trafikinfo testes

Biler:

Vejdirektoratet får brugertestet ny app om trafikinfo
 

Vejdirektoratet har fået faciliteret brugertests på deres nye app for trafikinfo i Adapts store usability lab. Undersøgelsen foretages med henblik på at funktionsteste, hvorvidt indmeldelsesflow, oprettelse af interesseområder (geografiske områder) samt om “push”-notifikationerne bliver forstået korrekt. Kort sagt er målet at undersøge, hvorvidt brugerens forventninger stemmer overens med app’ens

Avanceret at teste apps

Test på mobilen er som udgangspunkt en kompliceret proces, da det både indebærer kamera og stativ for at kunne måle på interaktionen mellem brugeren og mobilen. Samtidig er telefonen et lukket økosystem, som er svær at trække information ud af, da interaktionen ikke er i faste rammer på samme måde som på en computer.

Hos Adapt er der fokus på at skabe en naturlig situation når en app skal testes. Derfor bruges der ikke kameraer, stativer eller andre unaturlige elementer. I stedet kan Adapt, vha. installeret software, iagttage de forskellige touchpoints respondenten interagerer med. Det skaber en uforstyrret og mere naturlig situation for respondenten, så de bedste resultater opnås.

Hvad er værdien i usability?

I oktober 2014 åbnede Adapt dørene til et nyt forretningsområde, hvor fokus er rettet mod at forstå brugerens digitale færden med afsæt i en række varierende avancerede brugertests. Usability Specialist Nanna Gelineck fra Adapt fremhæver værdien i at få indsigt i forskellige brugerperspektiver:

“Ved at udfordre og betragte brugernes adfærd i forbindelse med f.eks. et system i prototypeform, kan uhensigtsmæssigheder stoppes inden de går live. Det kan dreje sig om at undersøge brugernes behov, forventninger og følelser i forbindelse med f.eks. køb af forsikring eller umiddelbare handlinger og tanker, når de præsenteres overfor et digitalt produkt. Nøjagtig som når vi tester, om brugernes forventninger stemmer overens med Vejdirektoratets ønsker ift. deres app”.

Hvad får Vejdirektoratet ud af at teste deres app?

Med brugertest som disse får Vejdirektoratet en dybere indsigt i brugernes interaktion med deres nye app, og får indsigt i, om app’en fungerer efter hensigten. På denne type tests lægges der vægt på at skabe en interviewsituation, hvor respondenten føler sig tryg, og dermed deler sine personlige meninger og følelser, som opstår i forbindelse med app’en afprøves.

Selv fortæller Fuldmægtig fra trafikledelsesafdelingen i Vejdirektoratet, Christian Rantzow Von Huth:
“Når vi tester vores app får vi indsigt i brugernes forståelse af det vi har designet - det er jo ikke sikkert, at brugerne tænker det samme som vi gør i forhold til ordvalg, valg af ikoner og funktioner. Derfor tilfører brugertests os en stor værdi i processen mod at optimere app’en, kvalitetssikre vores idéer og ikke mindst videreudvikle vores eksisterende apps”.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
12. juli 2019, 13:00
Midt- og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til at finde den 29-årige syrer Ibrahim Salah Jumma, der undløb fra politet torsdag den 11. juli 2019
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring