Det er nu stenslag i ruden skal repareres

Biler:

Vinter og frost betyder ødelagte bilruder
Nu sætter frosten ind, derfor er det vigtigt at frontruden er intakt, for at undgå frostskader og rudeskift

-Det er nu, du skal få repareret stenslagene i din frontrude, så du undgår at skifte hele ruden. Der kan ligge fugt i stenslaget, og når det fryser, vil vandet udvide sig og lave en revne i frontruden. Større er risikoen, når frontruden har et stenslag, og man sætter varme på i bilen, det kan slå store revner i frontruden. Det vil kræve en udskiftning af ruden i stedet for en reparation af stenslaget. En reparation er langt billigere end at skifte hele ruden, siger Viggo Hansen, direktør hos DanGlas.

Reparationer af stenslag hører derfor med til bilens vinterklargøring på samme måde, som vinterdæk gør. Men frontruden er ikke den eneste, der er særlig udsat i vintermånederne.

-Vi ser faktisk tit, at bagruder også går i stykker om vinteren. Der kan godt ligge lidt vand nede i bunden af ruden, som udvider sig og sprænger ruden, når det fryser udenfor. Bagruden er ikke i to-lag glas som frontruden og er derfor ikke lige så robust, forklarer Viggo Hansen fra DanGlas.

En kold vinter er ekstra hård ved din bil Hvis vi får en lang og kold vinter, er det ekstra hårdt for din bil, både for undervognen, mekanikken og elektronikken, men også for ruderne.

-Hvis du får et stenslag, skal du hurtigst muligt sætte et frontrudeplaster på skaden. Det beskytter mod fugt og skidt, så skaden lettere kan repareres. Vi har 130 partnerværksteder rundt om i Danmark, som er eksperter i at reparere og udskifte frontruder, og vi er bestemt klar til den kommende sæson, siger Viggo Hansen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk