Stegt flæsk og bæredygtigt byggeri

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

Samlingspunktet til den årlige orientering om Skive Kommunes bygge- og anlægsopgaver var som sædvanlig den populære, stegte flæsk med tilhørende persillesovs.

Det blev der ikke pillet ved. Ligesom der heller ikke blev ændret på formålet med mødet: At invitere håndværkere og entreprenører ind for at høre om de opgaver, der vil blive udbudt i løbet af 2020. Det sker som et led i Skive Kommunes bestræbelse på at fastholde og udvikle det gode samarbejde med erhvervslivet. Men som noget helt nyt kunne gæsterne se en udstilling om træ som bæredygtigt materiale i byggeriet. 

Mødet foregik i Den Blå Diamant, hvor borgmester Peder Christian Kirkegaard bød velkommen. Derefter fortalte forskellige repræsentanter fra Forvaltningen for Teknik, Miljø og Udvikling om de projekter, der kommer i udbud. Både de større og de mindre. Lige fra facaderenoveringen af rådhuset i Torvegade til mindre projekter rundt omkring på skoler og andre institutioner. Desuden er der flere delprojekter i BigBlue Skive på vej, ligesom etape 2 og 3 af byggemodningen i GreenLab Skive og flere separatkloakeringsprojekter blandt meget andet også vil blive udbudt. 

Fra Skive Fjernvarme og Skive Vand var der ligeledes præsentationer af de forskellige anlægsprojekter, der er i gang i deres regi.

Bæredygtighed før flæsk
Bæredygtighed i byggeriet var i højere grad et tema, end deltagerne før har oplevet til det årlige møde. For første gang kunne del se udstillingen ’City of Wood’, der viser, hvordan man kan bruge træ som et bæredygtigt materiale i byggeriet. Størstedelen af de cirka 60 deltagere i mødet var da også, inden flæsket blev serveret, en tur rundt i udstillingen med demo-udgaver af forskelligt behandlede træsorter og de store træplancher med beskrivelser og billeder af store og små byggerier i træ rundt om i verden. 

’City of Wood’-udstillingen er sat op for at inspirere de besøgende fra byggebranchen til at tænke mere i bæredygtighed og vise dem, at Skive Kommune vægter bæredygtighed højt i sine kommende bygge- og anlægsopgaver. 

Grøn inspiration
Temaet om bæredygtighed figurerede også på programmet for aftenens orienteringsmøde. Arkitekt fra Skive, Dorthe Sigh, videregav erfaringer om bæredygtigt byggeri i Skive, og Dansk Byggeri holdt oplæg om, hvordan bygge- og anlægsbranchen kan bidrage til den grønne omstilling. 
Der var altså gode muligheder for gæsterne for at lade sig inspirere til at tænke lidt mere bæredygtigt i det daglige eller fremtidige arbejde.

Håb om samarbejde
Det bæredygtige fokus er politisk vedtaget i Skive Kommune. Det er et stort håb fra kommunens side, at byggebranchen vil støtte op om det valg ved at byde ind på kommende byggesager, der indeholder krav om bæredygtighed, og derved i samarbejde med Skive Kommune være med til at udbrede de grønnere løsninger inden for byggeriet. Også selvom det måske ikke er et område, entreprenører og håndværkere har megen erfaring med. 

Gregers Frederiksen, bestyrelsesformand for SET, rundede talerrækken af.

Fakta
Udstillingen ’City of Wood’ er blevet en realitet på initiativ af Aarhus Kommune og gennemføres i samarbejde med Circularity City, Nordisk Ministerråd og EIT Climate KIC. Udstillingen har markeret starten på et netværkssamarbejde mellem nordiske byer om at opbygge viden og dele erfaringer om bæredygtigt byggeri i træ. 

’City of Wood’ kan opleves I Den Blå Diamants vandrehal en uge endnu.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk