Mulighed for at hjemsendte medarbejdere kan afvikle ferie

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

De fleste af kommunens medarbejdere, som blev sendt hjem, da Danmark lukkede ned, har siden haft travlt med at arbejde hjemmefra på nye måder. Men der er også opgaver, som er umulige at gennemføre digitalt. Medarbejdere, som ikke kan varetage deres opgaver hjemmefra, kan nu blive bedt om at afvikle ferie eller afspadsering i perioden frem til 13. april.

Det sker efter Kommunernes Landsforening, KL, og Forhandlingsfællesskabet i slutningen af sidste uge indgik en aftale om afvikling af frihed på grund af hjemsendelse i forbindelse med corona-krisen.

- Vi skal undgå, at vi kommer til at stå med en ophobning af ferie og afspadsering, som skal afvikles, når vi kommer på den anden side af krisen. Vi har en fælles interesse i at komme så godt som muligt igennem denne periode, og det betyder også, at vi skal være klar med fuld styrke, når Danmark igen lukker op. Der er ingen tvivl om, at alle ville foretrække selv at holde ferie og afspadsering i de perioder, som de selv fastlægger. Men jeg fornemmer også, at der er stor forståelse og opbakning blandt vores medarbejdere, siger Jan Lund-Andersen, direktør for Kultur og Familieforvaltningen og talsmand for krisestaben.

Lokale og individuelle aftaler
Ifølge aftalen kan medarbejdere, som er hjemsendt, og som i en del af perioden 28. marts til 13. april ikke kan varetage sine opgaver, pålægges at afvikle op til 5 dage af den ferie de endnu ikke har afviklet i indeværende ferieår. Der skal ikke afholdes ferie eller afspadsering, hvis medarbejderen arbejder i hele perioden. Der skal heller ikke holdes ferie eller afspadsering, hvis medarbejderen ikke har noget til gode i indeværende ferieår. Det pålægges ikke medarbejdere at bruge af ferie fra næste ferieår.

- I Skive Kommune vil aftaler om ferie og afspadsering blive indgået ud fra en lokal og individuel vurdering. Det vil ske i en dialog mellem leder og medarbejder, som sammen vil aftale ud fra, om medarbejderen har mulighed for at holde ferie eller afspadsering, og hvornår den i givet fald skal holdes, fortæller Jan Lund-Andersen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk