Genåbning sætter høje krav til rengøring: Skive Kommune ansætter 14 ledige

Foto: Pixabay
NYHEDER:

Åbning af skoler og daginstitutioner betyder også job for ledige. For de høje krav til ekstra rengøring giver et behov for flere hænder. Skive Kommune har derfor valgt at ansætte 14 ledige i fuldtidsjob, som skal sikre et højt rengørings- og hygiejneniveau.
 
Onsdag var der gensynsglæde blandt mange børn, pædagoger og lærer, da de første skoler og institutioner igen åbnende dørene. Men med genåbningen følger høje krav til rengøring samt hygiejne, og det øger behovet for flere ansatte.

I Skive Kommune har Kultur- og Familieforvaltningen derfor valgt at ansætte 14 ledige, hvoraf de første 10 var klar til jobstart onsdag. De nyansatte skal understøtte den ekstra rengøringsindsats og sikre, at børn og voksne trygt kan møde op på egnens skoler og institutioner:

- Vi har brug for hænder, der kan træde til med øjeblikkelig virkning. Derfor har vi i tæt samarbejde med jobcentret screenet ledige med erfaring eller uddannelse inden for rengøring og hygiejne. Det betyder, at 10 nye medarbejdere startede onsdag og yderligere fire følger i løbet af ugen, fortæller skole- og dagtilbudschef Jens Kvist og fortsætter:

- For os har det naturligvis været vigtigt at leve op til de skærpede krav til rengøring og hygiejne. Vi har henover påsken set på forskellige muligheder for at øge rengøringsniveauet. Ved at ansætte 14 nye medarbejdere tilfører vi ekstra ressourcer til de enkelte skoler og daginstitutioner. De primære opgaver bliver rengøring, spritte af og hjælp til børns håndvask. Det gør, at lærer og pædagoger kan holde fokus på det faglige og børnene.

På den måde er de ekstra hænder med til at sikre, at alle hygiejnemæssige retningslinjer bliver overholdt.

Ansat på baggrund af CV og erfaring
Corona-krisen har betydet flere nyledige i jobcentret. Derfor er det også glædeligt, når der kommer jobåbninger af kortere eller længere varighed:

- Heldigvis modtager vi jævnligt jobordre fra egnens virksomheder, og vi er vant til at reagere hurtigt, når der opstår behov for arbejdskraft. Den her gang var det med ekstremt kort varsel. efter et hurtigt møde med skoleafdelingen, hvor vi fik clearet behov og kompetencer, gik jobkonsulenterne i gang med at kontakte ledige på baggrund af deres CV og kendskab til de enkelte, forklarer arbejdsmarkedschef Dorthe Hamrum.  

Der har ikke været lang tid til at handle, så for at sikre hurtige ansættelser bliver de 14 ansat i Kultur- og Familieforvaltningen på overenskomstmæssige vilkår. Der er tale om midlertidige fuldtidsstillinger, der løber frem til og med d. 12. juni. Alle får fast tilknytning til et eller to ansættelsessteder.

Tre trin til at sikre højt niveau af rengøring
14 ekstra ansættelser er bare et trin ud af tre. For de 14 nye medarbejdere dækker ikke det fulde behov under genåbningen. Derfor har en række institutioner og skoler udvidet kontrakten med eksisterende rengøringsleverandør. Derudover har Skive Kommune en intern jobbank. Herfra har ca. 20 medarbejdere skiftet de normale arbejdsopgaver ud med opgaver på skolerne og i institutionerne. De 20 medarbejdere kommer fra bl.a. PPR, UU, HR og Multi.

Den ekstra udgift til øget rengøring i perioden bliver dækket af regeringens annoncerede støtte til kommunerne.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk