Alle forældre med behov for nødpasning har muligheden – kun få bruger den

Foto: Pixabay
NYHEDER:

Det er ikke mange forældre i Skive Kommune, der benytter sig af muligheden for nødpasning. I denne uge er det 2% af de i alt 4000 børn, der er kommet af sted i børnehave eller andre former for pasningstilbud. Men muligheden er der for dem, der har behovet – det gælder også i påskens helligdage.

De fleste forældre gør, hvad de kan for at holde deres børn hjemme for tiden. Siden corona-krisen brød ud og lukkede Danmark ned, er der ikke mange familier i Skive, der har haft brug for at sende deres børn i nødpasning. Og ingen har haft brug for det uden for normal åbningstid i dagtilbuddene. Det kunne have været tilfældet, hvis en eller flere forældre havde haft brug for at komme på arbejde i aften- eller nattetimerne.

- Men vi vil stadig gerne slå fast, at alle forældre, der ifølge Børne- og Undervisningsministeriet er defineret som værende dem, der har behovet, har muligheden for at få deres børn passet, siger Jan Lund-Andersen, der er direktør i Kultur- og Familieforvaltningen i Skive Kommune og talsmand for kommunens krisestab.

Det gælder 0-9-årige børn, hvis forældre varetager kritiske funktioner i det offentlige eller hvis forældre er ansat i en privat virksomhed, der ikke har hjemsendt medarbejderne, samt børn og unge, der har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov, herunder tilfælde, hvor forholdene i barnets eller den unges hjem begrunder et nødpasningstilbud.

Også i påsken
- Det samme tilbud gælder naturligvis også i forbindelse med helligdagene i påsken. Og vi følger den praksis, vi hidtil har gjort, nemlig at børnene i givet fald bliver passet der, hvor de er vant til at komme. Det vil også gælde i påsken. Vi kan dog ikke love, at det kommer til at gælde for alle. For hvis der kun er ét barn, der er meldt ind til nødpasning på tre forskellige steder, vil vi af hensyn til ressourcerne være nødt til at samle tilbuddet, siger Jan Lund-Andersen.

Han opfordrer desuden alle forældre, der måtte have brug for nødpasning til deres børn i påsken, til hurtigst muligt at give besked til det sted, hvor børnene normalt bliver passet.

Tilbagemeldingerne fra de forældre, der indtil videre har benyttet sig af nødpasning, været gode. Og selv om antallet af børn, der er blevet passet på den måde, er steget fra 1% i sidste uge til 2% i denne uge, svarer det fint til de forventninger, der har været i forvaltningen.

- I første omgang blev Danmark lukket ned i to uger. Det tror jeg, mange indstillede sig på med det samme. Men det kan være svært at blive ved med at holde det hele kørende hjemmefra, hvis man har et arbejde, som man ikke er hjemsendt fra eller skal varetage en kritisk funktion. Derfor havde vi også forventet en stigning i antallet af børn i nødpasningen.

Løst en stor opgave
Han roser også medarbejderne på skole- og dagtilbudsområdet for at yde en stor indsats i forhold til at få det hele til at fungere bedst muligt hele vejen rundt.

- Det er utroligt at se, hvordan de i løbet af meget kort tid har løst en virkelig stor opgave. De har hele tiden haft fokus på børnene og løbet ekstra stærkt for at hjælpe med at skabe en så god hverdag for dem i denne mærkelige tid, hvor meget lidt foregår på den måde, vi er vant til. Det har vi også takket dem for, selv om der jo ikke er nogen, der kan vide, hvor længe endnu vi skal blive ved på denne måde.

- Det afhænger af rigtig mange faktorer, som ingen kender endnu. Vi kan jo ikke vide, hvordan antallet af smittetilfælde udvikler sig, og hvornår skoler og dagtilbud igen åbner. Men vi har en plan for, hvordan vi kan bruge vores personaleressourcer bedst muligt, hvis behovene skulle opstå. Der er vi slet ikke endnu. Men vi er forberedte, hvis det skulle ske, siger Jan Lund-Andersen.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk