Ny elektrikeruddannelse er klar til start

Uddannelse:

Bredere, mere specialiseret og i høj grad fremtidsorienteret: Alt er parat til ny uddannelse den 1. august

Så er det nu, det er nu for en ny elektrikeruddannelse: Alle lærlinge, der påbegynder uddannelsen fra den 1. august 2015 vil være omfattet af et nyt forløb, som skal ruste Danmarks kommende elektrikere til fremtidens udfordringer og kompetencebehov, skriver fagbladet Elektrikeren.

Uddannelsen er skabt med udgangspunkt i den fælles Vision 2022, som blev aftalt for to år siden mellem Dansk El-Forbund (DEF) og installatørernes organisation Tekniq. Uddannelsen er undervejs blandt andet blevet tilpasset de mål og krav, som ligger i erhvervsuddannelsesreformen, som blev vedtaget i Folketinget i 2014, og i foråret fik den grønt lys i Undervisningsministeriet.

Kort fortalt indebærer uddannelsen, at de nuværende fem specialer nedlægges. Fremover vil alle lærlinge have samme uddannelsesforløb til og med H1, som afsluttes med en H1-prøve. Herefter skal virksomhed og lærling sammen ’designe’ uddannelsen, så den passer både til lærlingens ønsker og til virksomhedens kompetencebehov. Det sker ved at vælge fire-fem moduler, som lærlingen skal have på H2- og H3-forløbet.

Blandt modulerne er der mange, som ikke tidligere har været en del af elektrikeruddannelsen. For eksempel ’Vedvarende energiløsninger’, ’Skibsinstallationer’, ’Cleantech’ eller ’Teknisk projekt- og entreprisestyring’.

– Elektrikerne vil på samme tid blive både mere fleksible, moderne og specialiserede. Det er et helt nyt princip, at virksomhed og lærling gennem en ny modulbaseret uddannelse kan tilrettelægge et individuelt og ’skræddersyet’ uddannelsesforløb, som blandt andet kan sikre spidskompetencer hos lærlingene inden for forretningsområder, hvor virksomheden i forvejen er stærk eller måske ønsker at blive stærkere.

Sådan siger en tilfreds forbundssekretær og leder af DEF’s uddannelsesafdeling Benny Yssing. Han har været en del af det hold, som forud for starten har været rundt i landet for at informere skoler, elever og virksomheder om den nye uddannelse.

For nylig gik også en ny hjemmeside, hvor man kan læse om uddannelsen, i luften. Hjemmesiden har den oplagte adresse elektrikeruddannelsen.dk.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. november 2019, 11:50
Tirsdag aften løb Auto Awards 2019 af stablen, hvor der blev overrakt 24 priser i branchen, ind i mellem et væld af underholdningsindslag leveret af Wallmans og Martin Brygmann som konferencier.
21. november 2019, 09:00
SønderCentret Skive elsker julen og julen er jo hjerternes fest, hvor vi skal glæde hinanden og gøre noget godt for hinanden.
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
21. november 2019, 15:30
De danske børnefamilier har fået øjnene op for feriecentret på Mors, der har igangsat de største investeringer i ti år. Med den kommene investering på 13 mio. kroner, er der investeret godt 20 mio. kroner de sidste par år.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring