Asfaltindustrien ind i jagten på fremtidens medarbejdere

Uddannelse:

Asfaltindustrien og foreningens medlemmer støtter nu samlet Viadania, der arbejder med at tiltrække unge ingeniører til vej- og trafikområdet.

Efter alle pejlemærker at dømme bliver der kamp om ingeniørerne i fremtiden. Den udfordring har vej- og trafiksektoren i regi af branchesamarbejdet Viadania sat på dagsordnen. Viadania formidler bl.a. trainee-stillinger og praktikpladser til ingeniører og ingeniørstuderende og arbejder på at skabe synlighed om de job- og karrieremuligheder, der er i vej- og trafiksektoren.

Nu har branche- og arbejdsgiverforeningen Asfaltindustriens medlemmer også besluttet at bakke samlet op om arbejdet i Viadania.
- Grundlæggende handler vores støtte til Viadania om, at vi tror, at der kommer til at mangle medarbejdere i fremtiden. Det er selvfølgelig en vigtig udfordring som er afgørende for, at vi kan drive og udvikle effektive virksomheder. Og den udfordring håndterer vi bedst samlet i branchen, siger direktør Anders Hundahl, Asfaltindustrien. Han peger på, at offentlige og private aktører har en fælles interesse i, at alle dele af sektoren har medarbejdere med de rigtige og nødvendige kompetencer.

- Viadania er et godt brancheinitiativ, hvor offentlige og private aktører i sektoren netop er samlet. Og for at bidrage til at gøre Viadania slagkraftig og synlig har Asfaltindustrien og de asfaltproducerende medlemmer valgt at støtte Viadania, siger Anders Hundahl.

Asfaltindustrien klar med praktikpladser

Alle erfaringer viser, at praktikophold i forbindelse med uddannelsen er et effektivt middel til at skabe positiv kontakt og viden hos de unge om de job-muligheder, der er i virksomheder og organisationer. Dette perspektiv understreger Anders Hundahl også.

- Vores opbakning til Viadania er samtidigt et stærkt signal om, at vores medlemmer forpligter sig til være aktive med at tilbyde praktikpladser og tage praktikanter. Vi er sikre på, at et systematisk arbejde med praktikantordninger er til fordel for både virksomhederne og for de unge, siger Anders Hundahl.

Hos Viadania er centerchef Synnøve Klitgaard selvfølgelig tilfreds med den klare opbakning fra Asfaltindustrien.
- Det er en vigtig aktør som nu sender et utvetydigt signal om, at arbejdet med at rekruttere fremtidens medarbejdere er vigtigt og at branchen kan have fordel af at arbejde samlet med indsatsen. Vi håber selvfølgelig, at endnu flere offentlige og private aktører, der arbejder med at sikre mobiliteten i Danmark, vil følge Asfaltindustriens eksempel, siger centerchef Synnøve Klitgaard.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk