Arbejdsløse elektrikere bruger ny ret til uddannelse

Foto: Dansk El-forbundt
Uddannelse:

Ritzau oplyser:

Seks ugers ’jobrettet uddannelse’ fra første ledighedsdag har erstattet seks ugers ’selvvalgt uddannelse’. Ordningen passer fint til elektrikere, mener Dansk El-Forbund

En lovændring i forbindelse med beskæftigelsesreformen tegner til at blive en succes blandt elektrikere. I fagbladet Elektrikeren betegner projektleder i Dansk El-Forbund (DEF) Inge Juhl ændringen som ’en betydelig forbedring’.

Arbejdsløse havde tidligere ret til seks ugers selvvalgt uddannelse. Dette blev med reformen fra 1. januar 2015 erstattet med ret til seks ugers jobrettet uddannelse fra første ledighedsdag.

– Mange elektrikere har flere korte ledighedsperioder i arbejdslivet. De har tidligere skullet vente 17 uger på at få ret til uddannelse, men i dag får de retten fra første ledighedsdag, siger Inge Juhl.

Da fagbladet Elektrikeren for nylig besøgte 16 elektrikere, der i denne forbindelse deltog i et kursus, var stemningen da også positiv i gruppen, hvor aldersspredningen var stor:

– Jeg kunne gå på efterløn i dag, hvis jeg havde lyst, men jeg vil gerne ud og arbejde to-tre år endnu. Kurset har hjulet mig med at få opdateret noget viden, og så har vi på holdet fået et rigtig godt sammenhold på tværs af alder og baggrund, siger 61-årige Carsten Frimann Jensen.

En anden deltager er 24-årige Martin Jensen. Efter, at svendebrevet var i hus, havde han et par år på arbejdsmarkedet, hvorefter rejselysten greb ham. Efter et halvt år i New Zealand var han tilbage i Danmark, hvor han startede med at melde sig ledig.

– Bagefter tog jeg en snak med min DEF-afdeling, og de foreslog dette kursus. Det har givet mig noget repetition, og så har det været fedt at snakke med nogle kolleger og høre om deres erfaringer. Nu føler man, at man er tilbage i faget, siger Martin Jensen.

Oven i den nye ordning kommer, at forbundet i 2014 i langt de fleste overenskomster lykkedes at få indføjet, at elektrikere i forbindelse med en opsigelse har ret til to timers samtale med fuld løn i deres DEF-afdeling. Her kan de få råd og vejledning om for eksempel jobåbninger og efteruddannelsesmulighed

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. januar 2019, 15:00
Det er nu muligt at få kostvejledning hos klinisk diætist Siw Dalgaard, som har åbnet klinikken proaktiv diætist i Slotsgade i samarbejde med Fit&Sund og Fysioterapeuterne.
17. januar 2019, 10:00
SET /Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har pr. 1. marts 2019 ansat Lars Fjalland som direktør.
17. januar 2019, 08:00
Vil du høre mere om, hvad pseudoarbejde er, og hvordan vi slipper af med det?
16. januar 2019, 12:30
Beregninger fra Arbejdstilsynet viser, at arbejdsulykker årligt koster danske virksomheder minimum 5,1 milliarder kroner.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring