Skru ned for duften og forebyg parfumeallergi

Sundhed og velvære:

Parfume er overalt og kan være svær at styre udenom. Men parfume er en af de hyppigste årsager til allergi i form af kontakteksem, og cirka 200.000 danskere døjer med det. Derfor sætter Astma-Allergi Danmark igen i år fokus på parfume i hverdagen med kampagnen Parfumefri Zone for at gøre både voksne og unge opmærksomme på allergirisikoen ved at bruge produkter med parfume.

På en almindelig dag møder vi potentielt rigtig meget parfume – meget mere, end vi måske umiddelbart tænker over, og det betyder, at vores samlede parfumeforbrug ryger i vejret. Vi vil gerne have folk til at reflektere over, hvilken shampoo eller solcreme der finder vej til indkøbskurven, og hvad der får lov at stå på hylderne derhjemme. Det er vigtigt, fordi de valg, man træffer til daglig, har afgørende betydning for risikoen for at udvikle allergi, siger Astma-Allergi Danmarks vicedirektør Anne Holm Hansen.

Giv parfumeforbruget et eftersyn
Med Parfumefri Zone-kampagnen opfordrer Astma-Allergi Danmark danskerne til at give både deres eget og børnenes parfumeforbrug et eftersyn og sætte duften til debat. For alle kan få parfumeallergi – og når man først har fået det, slipper man ikke af med det igen. Heldigvis kan man nemt ændre på, hvor meget man udsættes for parfume, uden at man behøver omlægge hele sin livsstil. Man kan nemlig komme langt ved at udskifte bare nogle af sine parfumerede produkter med parfumefri alternativer. Og her kan Astma-Allergi Danmark give en hjælpende hånd.   

Udvalget af produkter kan være en jungle for forbrugerne, og vi vil gerne gøre det let for dem at vælge parfumefrit og træffe nogle velbegrundede valg. Derfor har vi i Astma-Allergi Danmark udviklet en række forskellige redskaber, så man nemt kan gøre en indsats for at minimere allergirisikoen for sig selv og sin familie, fortæller Anne Holm Hansen.

Et af redskaberne, som kan hjælpe danskerne med at undgå allergifremkaldende stoffer, er det digitale leksikon Kemilex. Med det ved hånden er det nemt at blive klogere på produkternes indholdsstoffer og deres egenskaber. Derudover kan man med fordel gå efter produkter med Astma-Allergi Danmarks allergimærke Den Blå Krans. De er nemlig altid parfumefri, og dermed er man sikker på at minimere risikoen for at udvikle allergi

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk