Skives høfeberramte får hjælp af Astma-Allergi Danmark

Foto: Astma-Allergi Danmark
Sundhed og velvære:

Det er muligt at dyrke motion midt i pollensæsonen. Men hvis øjnene klør, vejrtrækningen driller, og nysene kommer i hobetal, kan det være svært. Symptomerne kan nemlig skyldes pollenallergi, høfeber og astma.

– En aktiv hverdag med pollenallergi er mulig for stort set alle, men en stor udfordring, hvis behandlingen ikke fungerer. Ikke mindst for dem, der også har astma. Vi ved fra vores medlemmer, hvor vigtigt det er at få den nødvendige rådgivning, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Med den landsdækkende Snot or not-kampagne, der netop er skudt i gang, sætter Astma-Allergi Danmark fokus på, at en aktiv hverdag er mulig, hvis man er velbehandlet og følger en række gode råd.

Forkølelse eller høfeber?
Hvis du derfor er i tvivl, om du har pollenallergi, høfeber eller astma, kan du som en del af Astma-Allergi Danmarks kampagne få rådgivning og svar på dine tvivlsspørgsmål.

– Det kan for eksempel være svært at skelne en forkølelse fra høfeber, fordi høfebersymptomer kan minde om en solid forkølelse. Det skaber tvivl hos mange. Og har du høfeber, som ikke er velbehandlet, kan det udvikle sig til astma, siger Anne Holm Hansen.

Astma-Allergi Danmark råder derfor alle, der føler sig begrænset i pollensæsonen, til at søge egen læge, finde information i lokalområdet eller ringe til Astma-Allergi Danmarks Rådgivning på telefon 43434299. Rådgivningen har åbent mandag til fredag fra kl. 9-12 samt onsdag 16-18.

Team viser vejen
Som en del af kampagnen kan du også blive en del af Team Astma-Allergi Danmark – også hvis du ikke har høfeber og astma – uanset niveau og motionsform.

Engagerede deltagere løber, cykler, går og tager armbøjninger for Astma-Allergi Danmark med et fælles mål om at inspirere andre til at få en aktiv hverdag. Alle deltagere har enten doneret et beløb eller oprettet en onlineindsamling til fordel for Astma-Allergi Danmarks arbejde for at hjælpe alle med pollenallergi, høfeber og astma.

Deltagerne får blandt andet adgang til fri CrossFit- eller yogatræning i maj og juni måned. Tag kontakt til Astma-Allergi Danmark på info@astma-allergi.dk, hvis du har lyst til at være med!

Aktiv ude trods pollenallergi? Følg disse råd:

  • Hold dig opdateret med appen Dagens Pollental. Den er gratis og kan ud fra det forventede pollenniveau hjælpe dig med at planlægge dit medicinindtag og dine udendørsaktiviteter.
  • Gå til lægen, hvis du ikke føler, din medicin giver lindring af dine symptomer, eller hvis du oplever nye symptomer, fx med vejrtrækningen.
  • Har du astma, så husk altid din akutmedicin.
  • Hvis du har astma og synes, at din vejrtrækning bliver påvirket af fysisk aktivitet, så tal med din læge om muligheden for at tage astmamedicin, før du er aktiv.
  • Løb gerne i skoven, da træerne kan fungere som et filter. Men undgå fx birkeskov, hvis du er allergisk over for birkepollen.
  • Brug en pollenmaske, hvis du cykler, da den filtrerer pollen væk og hjælper med at holde det væk fra luftvejene.
  • Brug solbriller eller cykelbriller ved motion udenfor, da de skærmer for, at pollen kommer ind i øjnene og giver symptomer.

Kilde: Astma-Allergi Danmark

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
26. juni 2019, 09:00
Salling Group tilbagekalder et parti Tahiti vaniljestænger. Der er konstateret vækst af mug (skimmel) i produktet.
11. juli 2019, 11:00
Region Midtjylland gav i efteråret 2018 dødsstødet til rute 50, som kørte mellem Skive og Viborg via Ørum.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring