Skive Kommune bryder tabuet, for at få folk i alkoholbehandling

Foto: Alkolinjen & Trygfonden
Sundhed og velvære:

En dreng rydder op, smører madpakke og rydder de tomme flasker væk, inden han forsigtigt lægger et tæppe over sin far, som er gået kold på sofaen. På bordet ved siden af faderen, lægger drengen madpakken med en lille besked – Alkolinjen 80 200 500 står der med sirlig barneskrift.

Manden og drengen er skuespillere i en ny kampagnefilm fra Alkohol & Samfund og TrygFonden. Men manden kunne være en af de 1900 borgere i Skive Kommune, der drikker mere end Sundhedsstyrelsens højrisikogrænser og altså er i høj risiko for at få en af de 200 sygdomme, der er direkte relateret til et højt alkoholforbrug.

– Alkoholproblemer har altødelæggende konsekvenser for de familier, der bliver ramt. For børnene og for ægtefællen eller samleveren. Men også for den, der drikker så meget, at han eller hun risikerer at miste familien, jobbet og vennerne. Derfor er det så uhyre vigtigt, at familier får hjælp i tide – og det gør alt for få desværre i dag, siger Peter Konow, direktør i Alkohol & Samfund.

Ifølge Sundhedsdatastyrelsen blev omkring 7.650 unikke borgere indskrevet i offentligt finansieret alkoholbehandling i 2017. De seneste undersøgelser viste, at mennesker med alkoholproblemer i gennemsnit går 11 år, før de søger hjælp. Og i en befolkningsundersøgelse foretaget af Epinion for Alkohol & Samfund i 2018, svarer 45 procent, at de ikke ved, at kommunen tilbyder alkoholbehandling.

– Alle har ret til gratis alkoholbehandling i kommunerne, men alt for få kender til det og alt for få benytter sig af det. Ofte er man måske usikker på, hvad behandlingen indebærer og tror, at man bliver halvt spærret inde i flere måneder iført tøfler og slåbrok. Men sandheden er, at behandlingen ofte er tilrettelagt sådan, at den, der er i behandling, fortsat kan passe både job og familieliv, siger Frederik Mühldorff Sigurd, projektchef i TrygFonden.


I Skive Kommune kan alle borgere henvende sig til Rusmiddelcenter Skive for at få hjælp, hvis alkohol fylder for meget.

Rusmiddelcenter Skive har telefon: 9915 7373 og kan også kontaktes på mail: rusmiddelcenter@skivekommune.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
13. november 2019, 09:00
Efter sidste uges anholdelser og ransagninger rettet mod en gruppe personer i Skive, er turen nu kommet til køberne, der - via deres køb af narkotika - har været med til at finansiere gruppens aktiviteter.
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
11. november 2019, 11:00
Den lokale springrytter, Anna-Mathilde Alsing Nielsen fra Dølby ved Skive, deltog i weekenden til de jyske mesterskaber i Ålborg.
12. november 2019, 09:00
Søndag den 24. november kl. 16 spiller The Blackbirds i Fur Kirke.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring