Skive knækker cancer

1.	I forbindelse med ’Tænd Et Lys’ kan du tænde et lys for en du holder af, og vil der være en tale, et musikalsk indslag og et minuts stilhed.
Foto: Mads Claus Rasmussen / TV2
1. I forbindelse med ’Tænd Et Lys’ kan du tænde et lys for en du holder af, og vil der være en tale, et musikalsk indslag og et minuts stilhed.
Sundhed og velvære:

Mandag den 23. oktober kommer ’Knæk Cancer på tur 2017’ til Skive. Der er lagt op til et folkeligt arrangement med mange forskellige aktiviteter, hvor TV2 sender live fra Posthustorvet. 

Knæk Cancer er et samarbejde mellem TV 2 og Kræftens Bekæmpelse. Samarbejdet har til formål at samle danskerne i kampen mod kræft og samle penge ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte. Som en del af kampagnen tager Knæk Cancer bussen på tur rundt i landet for at vise, at kræftsagen er en folkesag, der berører os alle samt hylde det lokale engagement. I år lyder startskuddet til kampagnen i Skive, hvorefter turen går videre til Silkeborg, Vejle og Roskilde.

Skive Kommune er med i samarbejdet om arrangementet på Posthustorvet, der bliver en dag fyldt med aktiviteter af både oplysende, forebyggende og underholdende karakter. Knæk Cancer-pladsen er åben fra kl. 11.00 til 19.15, og alle interesserede opfordres til at kigge forbi og tage del i arrangementet.

Kræftpatienter og pårørende kan få en snak om lokale tilbud og muligheder indenfor rehabilitering, støtte og behandling, mens alle kan blive klogere på forebyggelse af kræft og hjælpe med at sætte fokus på sagen ved at støtte op om arrangementet, som også tæller ’Tænd et lys’-ceremonien arrangeret af Stafet for Livet. 

Knæk Cancer koncerter
En række lokale musikere vil i løbet af dagen sørge for stemningen på pladsen. Indierockbandet Taxit, Skive Postorker, MusikCollegeSkive og sangerinden Caroline Fjerbæk Olsen spiller alle en gratis koncert til fordel for Knæk Cancer.

Jan Bjerrum, radiovært på Radio Skive, styrer slagets gang som konferencier på scenen, som også danner ramme om et interview med en kræftforsker samt hyldest af lokale indsatser for Knæk Cancer – store som små. 

Go’ Aften Danmark og TV2 Vejret live transmitterer fra Posthustorvet. Her kan publikum følge med, når værten Michelle Bellaiche laver interviews direkte fra pladsen, og når Xander slutter udsendelsen af med en mini-koncert på  Knæk Cancer Scenen.

Ingen skal stå alene med kræft
Sundhedscenter Skive står hele dagen klar til at fortælle om de lokale rehabiliterings-/genoptræningstilbud, og det er i samme telt muligt at få en snak med Kræftrådgivningen i Herning og Skive Lokalforening.

I Knæk Cancer-bussen kan man komme og få gode råd om parykker og tørklæder ved hårtab, rådgivning om kræft og fertilitet og individuelle samtaler om HPV vaccinen. Når klokken slår 16.00 kan alle kan komme ind fra gaden og få tjekket sine modermærker.

I et andet telt er der fokus på forebyggelse af kræft, og her deltager en håndfuld 7. og 8. klasser i et tobaksforebyggende forløb. Derudover kan alle kan komme ind og afprøve sundhedseksperimenter og få en snak om tobak, rygning og HPV. Der vil også være fokus på den uheldige udvikling blandt unge i forhold til brugen af snus, som i særdeleshed har vundet indpas i sportsverdenen.

Sundhedscenter Skive har i den forbindelse lavet et samarbejde med SIK og Skive FH for at sætte fokus på det ansvar, man har som eliteidrætsudøver i forhold til at være en god rollemodel – både på og uden for banen. Begge klubber støtter op om budskabet i en RENT LIV-kampagne og spillere fra begge klubber vil deltage på dagen og være med til at præsentere kampagnematerialet, skrive autografer og gå i dialog om snus.

Aktiviteter for alle
Dagen igennem er der fokus på sundhed og det aktive liv. Når Knæk Cancer Scenen åbnes klokken 11.00 er det med dans og glad musik ved Annette Funch Nielsen, som i fællesskab med publikum sætter fokus på det gode og opløftende ved et aktivt liv.

Der vil ligeledes være forskellige aktiviteter for børn, der kobler bevægelse og sundhed, og både store og små kan hele dagen slå kreativiteten løs i KREA-værkstedet ved at lave sin egen fortolkning af Knæk Cancer blomsten.

Børn fra Breum Børnehave og Daginstitution Lærkereden står om formiddagen klar med hjemmelavede frugtdyr og andre sunde snacks, mens der i lokale madboder er mulighed for at købe et sundt, varmt måltid mad eller kage og kaffe. Alle donerer de overskuddet til Knæk Cancer.  

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
18. september 2019, 13:00
Veje spærret på grund af kloakarbejde.
19. september 2019, 10:00
Skive Kommune og Dansk Byggeri vil arbejde sammen om at gøre servicen og forholdene for de lokale virksomheder endnu bedre.
4. september 2019, 16:00
Julen er traditionernes fest, og som altid lanceres Aalborg Jule Akvavit med et nyt motiv, der forener dansk håndværk på tværs af kategorier.
9. september 2019, 15:30
Skive Havns jubilæum fejres i forbindelse med Træskibssejladsen.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring