Selde har fået eget førstehjælpsberedskab i byen

Sundhed og velvære:

Med en donation fra Trygfonden har Dansk Folkehjælp gennem projektet ”Førstehjælp i lokalområder” uddannet 16 lokale borgere i førstehjælp i Selde.

Dette kursus blev afsluttet søndag d.10.april 2016. Samtidig vil der indenfor den nærmeste fremtid blive opsat en hjertestarter på Dagli'brugsen Selde, Skivevej 7, 7870 Roslev. Hjertestarteren vil være tilgængelig for borgerne hele døgnet rundt, ligesom den bliver registreret på hjertestarter.dk. Dansk Folkehjælp har et samarbejde med Skive Kommune, hvor projektet skal gavne de lokalområder med de længste responstider.

Overlevelseschancerne for personer som rammes af hjertestop, og som ikke modtager livreddende førstehjælp og behandling, falder drastisk med 10% pr. minut. Hurtig førstehjælp ved hjertestop vil ikke alene resultere i en større overlevelseschance og sikre en hurtigere genoptræning, men vil også spare samfundet for udgifter til langvarige behandlinger og varige mén.

Derudover vil en hurtig førstehjælpsindsats ved hjertestop skabe en stør­re tryghed blandt borgere i landkommunerne og små landsbysamfund, hvor responstiden på ambulancer eller hjælp kan være lang.

Borgere uddannes i førstehjælp
Igennem projektet ”Førstehjælp i lokalområder” har Dansk Folkehjælp etableret et samarbejde med Skive Kommune, hvor der dels er lang responstid, og dels er et velfungerende lokalråd, som kan være samarbejdspartner på projektet i det enkelte lokale om­råde.

Projektet giver mulighed for uddannelse af i alt 16 borgere i hvert af de fem lokalområder, og efter tilendebragt uddannelse vil de være i stand til at yde kvalificeret førstehjælp ved hjertestop, ulykker og pludselig opstået sygdom. Der bliver runddelt en informationsfolder i området med oplysning om hjertestarterens placering og en telefonliste med de nye førstehjælpere. Førstehjælperne erstatter ikke det professionelle beredskab, og der skal fortsat som altid alarmeres på 112.

Dansk Folkehjælp ønsker lokalområdet tillykke med deres nye beredskab og håber, at det vil komme borgerne til gavn.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk