Røgen forsvinder fra danske hjem

Foto: David Buchmann
Sundhed og velvære:

Rygerboliger er ikke i høj kurs hverken hos boligkøberne eller hos rygerne selv. En ny undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at de fleste rygere går udenfor for at stille rygetrangen.   

Rygning er i højere og højere grad blevet en vane, der praktiseres udenfor. Rygerhjemmet er blevet utrendy, og rygerne er i høj grad stoppet med at tænde cigaretten indenfor.

En ny undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at kun 12 procent bor i et hjem, hvor der bliver røget indenfor; heraf ryger hver tredje ud gennem vinduet eller i en døråbning. 19 procent af de adspurgte går udenfor og ryger. Hertil kommer de 69 procent, der svarer, at ingen i husstanden ryger.
”I takt med at rygning er blevet forbudt på flere offentlige steder, har vi vænnet os til røgfrie miljøer, og det smitter også af på vores vaner i boligen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Niels Them Kjær, der er projektchef i Kræftens Bekæmpelse, bekræfter, at der er sket et holdningsskifte blandt danskerne:

”Der er markant flere, som beskytter sig mod tobaksrøg, og udviklingen er sket på relativt få år. Det er tydeligt, at det er et område, hvor holdningerne virkelig rykker sig i disse år, og i dag er det mest normalt at gå udenfor for at ryge. Danskerne vil gerne leve røgfrit”, siger Niels Them Kjær.

Boligkøbere vil have rabat på rygerhjem

En ny undersøgelse fra Boligsiden.dk viser, at hver tredje boliginteresserede ikke vil købe en bolig, hvor der har været røget, og 41 procent vil have et nedslag i prisen, hvis der har været røget indenfor. 24 procent af respondenterne er ligeglade med, om der har været røget i boligen.
”Er man ryger og boligejer, er der en klar fordel i at ryge udenfor. Det vil både gøre det lettere at sælge hjemmet senere og også få den ønskede pris”, siger Birgit Daetz.

Trods de boliginteresseredes stærke præference for røgfri hjem, er det kun sjældent, at det fremgår af boligannoncerne, om boligerne til salg er røgfri. Kun i 20 af de knap 70.000 annoncer på Boligsiden.dk, bliver boligen beskrevet som røgfri.

Har der allerede været røget i hjemme, kan du gøre en indsats for at fjerne lugt og misfarvning af væggene, men har der været røget indenfor gennem en længere periode, kan det være en større udfordring at fjerne alle spor af røg.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. januar 2019, 15:00
Det er nu muligt at få kostvejledning hos klinisk diætist Siw Dalgaard, som har åbnet klinikken proaktiv diætist i Slotsgade i samarbejde med Fit&Sund og Fysioterapeuterne.
18. januar 2019, 08:00
Mads Madsen VVS Engros A/S i Roslev nordvest for Skive har lanceret en webbutik, som giver kunderne en tidsmæssig besparelse på omkring 80% af en gennemsnitlig bestilling.
18. januar 2019, 10:00
Hans Jørgen Ravnborg har siden 2016 været direktør med en særlig mission hos Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest.
17. januar 2019, 10:00
SET /Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har pr. 1. marts 2019 ansat Lars Fjalland som direktør.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring