Lokale skoler på deltager i GoCook 2016

Sundhed og velvære:

De næste tre uger går 161.000 børn i køkkenet og laver mad i skoletiden. Derhjemme er det fortsat få børn, der hjælper med aftensmaden, viser en ny undersøgelse fra Coop Analyse.

Der er flere børn, der går med i køkkenet, når aftensmaden skal tilberedes i de danske hjem. I 2012 var 4% af børn med til at lave aftensmad. I år er det tal steget til 7%. Det er specielt på hverdage, at børnene kommer mere med i køkkenet i forhold til for fire år siden. Lørdag er fortsat den dag på ugen, hvor færrest børn er med i køkkenet. Resultaterne bygger på interviews med mere end 8.000 forældre.

Stigningen skyldes ifølge Bente Svane Nielsen, der igennem de seneste ti år har arbejdet med børn og madlavning i Coop, at flere er blevet opmærksomme på sammenhængen mellem evnen til at kunne tilberede mad og et sundere liv. Hun peger dog også på, at selvom stigningen er markant, så er det fortsat få børn, der er med til at lave familiens mad:

”Børnene vil egentlig gerne være med. De synes, det er sjovt. I virkeligheden er det os forældre, der er travle og måske også lidt konservative. Hvis det udelukkende handlede om manglende tid, så ville vi forvente at se flere børn i køkkenerne lørdag og søndag, men det er faktisk de dage, hvor færrest børn er med,” siger Bente Svane Nielsen.

For at hjælpe flere børn ud i køkkenerne, sender Coop i uge 43, 44 og 45 for 10. gang 161.000 skolebørn fra 4.-7. klasse i skolekøkkenerne landet over med ca. 50 tons gratis råvarer, undervisningsmaterialer og opskrifter. I år er temaet Verdensmad med fokus på krydderier og børnene skal lave retter fra bl.a. Mexico, Indien, Thailand og Zanzibar. 3 ud af 4 grundskoler er med i Coops GoCook i år.

Lokale Skoler der deltager i GoCook 2016

  • Brårup Skole
  • CKU Skive/Viborg
  • Durup Skole
  • Fur Friskole
  • Fursund Skole
  • Glyngøre Skole
  • Højslev Skole
  • Krabbeshus Heldagsskole
  • Nr. Søby Skole
  • Oddense Skole
  • Resen Skole
  • Roslev Skole
  • Rødding Friskole
  • Skivehus Skole
  • Stoholm Skole
  • Vestsalling Skole og Dagtilbud - afdeling Balling
  • Vinderup Skole
  • Ørslevkloster Skole
  • Aakjærskolen

 

Fem gode råd til at få børn med i køkkenet:

  • Vælg en dag, hvor I har god tid
  • Lad dit barn bestemme, hvad I skal lave
  • Start med at bage sammen, f.eks. rosinboller
  • Hjælp barnet efter behov, uden at instruere
  • Accepter, at maden ser anderledes ud

Fakta om undersøgelsen

Coop Analyse har i alt spurgt 8.169 forældre til børn i alderen 0 til 17 år, hvad de spiste til aftensmad i går og hvem, der lavede aftensmaden. Første undersøgelse blev gennemført i 2012, mens anden undersøgelse blev gennemført i 2016.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk