Salmonella og E.coli i oksekød

Servicemeddelelser:

Himmerlandskød tilbagekalder oksekød. Der er ved analyse konstateret salmonella og E.coli bakterier i produktet. Sidste anvendelsesdato er overskredet, men forbrugere kan have produktet på frost.

Hvilken fødevare:
Mesterhakket hakket oksekød (se billede 1, 2 og 3)
Fedtprocent: 2-7%, 15%, 22%
Nettovægt: Varierende mængder.
Sidste anvendelsesdato: 21. – 27/09/18

Kødet har derudover været solgt fra butikkernes slagter/deli som bøf rösti, krydderbøf, gyros steaks og boeuf duchesse.

Solgt i:
Bilka og Føtex i hele landet.

Virksomhed, der tilbagekalder:
Himmerlandskød Aut. 5336, Mejerivej 7, 9640 Farsø.

Årsag:
Fødevarestyrelsen har ved analyse fundet salmonella og forhøjet E.coli i kødet. Selvom sidste anvendelsesdato er overskredet, kan det ikke udelukkes, at forbrugere har produktet på frost.

Risiko:
Hvis kødet ikke gennemsteges, eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med salmonella eller E.coli. Symptomerne er bl.a. diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Råd til forbrugere:
Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk