Ny app kan advare ved større ulykker

Servicemeddelelser:

Med app’en Mobilvarsling kan brugerne nu blive advaret direkte på mobilen ved større ulykker og katastrofer i Danmark. App’en udsender advarsler fra flere myndigheder via en alarmlyd på telefonen og skal være med til at sprede vigtig kriseinformation.

- Med den nye app tager vi nu endnu et skridt mod at få vigtig – og i visse tilfælde livsvigtig – information direkte ud til borgerne i forbindelse med større ulykker og katastrofer herhjemme. Hurtig og relevant kriseinformation til borgerne højner vores allesammens sikkerhed og kan i sidste ende redde menneskeliv, siger forsvarsminister Peter Christensen.

Myndighederne advarer og informerer i forvejen via bl.a. beredskabsmeddelelser, pressen, sociale medier og varslingssirener. App’en er altså ikke nødvendig for at blive opdateret under en krisesituation, men giver mulighed for at advare brugeren direkte.

Nemt at sprede budskabet

App’en opfordrer brugeren til at dele relevante advarsler via fx sms eller sociale medier, så budskabet hurtigt kan spredes til andre.

- App'en giver os mulighed for at nå hurtigt og bredt ud til et stort publikum, for i dag har stort set alle en mobil på sig hele tiden. Det kan eksempelvis være ved meldinger om giftig røg fra storbrande, udslip af kemiske stoffer eller når orkaner eller snestorme gør, at vi fraråder al unødig udkørsel. Jo flere der får budskabet, jo større effekt har det, siger politiinspektør Bjarne Sørensen fra Rigspolitiet.

App’en Mobilvarsling er udviklet af Beredskabsstyrelsen i samarbejde med Vejdirektoratet, Danmarks Meteorologiske Institut og Rigspolitiet og udsender pt. beredskabsmeddelelser fra myndighederne, udvalgte varsler om farligt vejr og særmeldinger om akutte og længerevarende motorvejs- og brospærringer.

Mobilvarsling er gratis og fås til iOS og Android-telefoner.

Læs mere på hjemmesiden mobilvarsling.dk.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk