Byport på Skivevej ved indkørsel til Balling

Servicemeddelelser:

I Trafiksikkerhedsplan 2015-2019 blev Skivevej i Balling udpeget som uheldsbelastet strækning, og ønsket om fartdæmpning ved indkørsel til byen er gennem tiden nævnt i flere henvendelser fra vejens utrygge naboer. Politiet foretager ATK (Automatisk Trafik Kontrol) på strækningen på den baggrund.

I 2016 blev der afsat midler til projekter fra Trafiksikkerhedsplanen og heriblandt blev en byport på Skivevej ved indkørsel til Balling prioriteret til udførsel.

Markering af overgang fra land til by

Skivevej er forholdsvis bred og selvom der efter byzonetavlen står en fast fartviser, som minder trafikanterne om fartgrænsen, indbyder den lange lige strækning ad indfaldsvejen ofte til at foden hviler lidt for tungt på speederen.

De nødvendige arealer til etablering af en byport er købt og kommunens Entreprenørgård går i gang med anlægget sidst i maj og forventer at være færdig i midten af juli.

Byporten anlægges som en belyst midterhelle, der hvor byzonetavlerne står i dag. Byzonetavlerne vil derfor blive rykket længere mod øst. En ny solcelledreven fartviser opstilles vest for byporten og vil supplerer byporten til nedsætning af hastigheden.

Der blev i efteråret 2016 i øvrigt etableret en fartdæmpende hævet flade i krydset Skivevej/Nyvej/Posthusvej, hvor mange skoleelever krydser vejen mod skolen. Skivevej har med de to tiltag fået øget trafiksikkerheden væsentligt.

Trafikanter må påregne trafikale gener på Skivevej, da vejen indsnævres til et spor i anlægsperioden.

Se oversigtskort over byporten her

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk