Ulovligt fyrværkeri er farligt og strafbart

Foto: Politiet
Politi og retten:

Hold dig langt væk fra krysantemumbomber og kanonslag - de farlige og ulovlige, og politiet i hele landet vil forfølge dem, som overtræder loven. Køb kun lovligt fyrværkeri og kontakt politiet, hvis du har viden om ulovligt fyrværkeri.

Det er typisk drenge og mænd, som kommer til skade med fyrværkeri, men Rigspolitiet opfordrer alle til at holde sig helt væk fra ulovligt fyrværkeri:

- Lovligt og godkendt fyrværkeri sælges i rigtige butikker, mens det ulovlige farlige fyrværkeri handles andre mere lyssky steder. Køb aldrig ulovligt fyrværkeri som kanonslag og krysantemumbomber - de har før kostet menneskeliv og alvorlige skader, siger vicepolitiinspektør Henrik Framvig, Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter (NFC).

Derudover er det strafbart købe, sælge og besidde ulovligt fyrværkeri.

- Politi og anklagemyndighed vil forfølge lovovertrædelser - og det kan koste fængsel, hvis man er involveret i, at nogen kommer til skade eller dør, siger vicepolitiinspektøren.

I årets løb har politiet foreløbig rejst ca. 500 sigtelser for forskellige overtrædelser af fyrværkeriloven. Dertil kommer overtrædelser af andre love, hvor fyrværkeri er anvendt, for eksempel ødelæggelse af andres ting.

Farligt fyrværkeri beslaglagt og skadeliggjort
Også i år har politiet beslaglagt eller uskadeliggjort adskillige krysantemumbomber - bl.a. fordi borgerne henvender sig.

- Stor ros til dem, som reagerer og kontakter os. Har man viden om salg eller besiddelse af farligt ulovligt fyrværkeri - så ring straks til politiet, opfordrer Henrik Framvig.

Brug sikkert og lovligt fyrværkeri
Du kan kende godkendt fyrværkeri ved, at det er mærket med en 'CE'-mærkning eller et 'SIK'-nummer.

Se fotos af krysantemumbomber og kanonslag, som du altid skal undgå, nedenfor.

Fyrværkeri må skydes af seks dage om året
Der må kun fyres raketter, batterier og heksehyl af i seks dage omkring nytår - fra den 27. december til og med den 1. januar ifølge fyrværkeriloven. Straffen for at overtræde loven er bøde eller i skærpende tilfælde fængsel op til to år.

De fem fyrværkeriråd
Når du anvender fyrværkeri, er det vigtigt at have en så sikker adfærd som muligt for at undgå ulykker. De fem fyrværkeriråd er:

1. Brug altid beskyttelsesbriller 
2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri
3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden 
4. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet 
5. Gå aldrig tilbage til en fuser

Foto: PolitietFoto: Politiet

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
7. oktober 2019, 13:00
Hvor går man(d) hen, når livet gør ondt? Frivilligcenter Skive starter et effektivt gruppetilbud kaldet ’Kom Videre Mand’ op. Der er plads til 8 mænd der gerne vil videre i hver gruppe.
14. oktober 2019, 11:00
Kursuscentret.nu på EUC Nordvest og Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest har indgået en samarbejdsaftale om den Lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse.
1. oktober 2019, 14:00
Gå på opdagelse på den gamle middelalderborg, hvor der fra vægtergangene er udkig til sø, fjord og helt ude i horisonten ses Mors.
15. oktober 2019, 09:00
Torsdag den 17. oktober fra klokken 19.00 - 20.30, afholder Skive Y´s Men´s loppemarked i Spildophallen.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring