Styregruppe ønsker dialog om politistruktur

Politi og retten:

Skiveegnen er et trygt sted at leve, og sådan skal det blive ved med at være. Det er udmeldingen fra styregruppen ’Lokal politi i Skive', som holdt sit første møde mandag.

I forbindelse med at en arbejdsgruppe skal kigge på den fremtidige arbejdsfordeling mellem politiet i Skive og Viborg, har Skive Byråd nedsat styregruppen ’Lokal politi i Skive’. Styregruppens formål er at sikre, der fortsat vil være lokal politi i Skive. 

- Vi ønsker en tæt dialog med politiledelsen om den kommende struktur, hvor vi vil lægge vægt på de værdier og den positive effekt, der er ved lokal tilstedeværelse af politi, som har kendskab til området og borgerne. Vi ønsker allerede nu at blive inddraget i arbejdsgruppens arbejde, og at vores input dermed vil indgå i beslutningsgrundlaget for den fremtidige struktur, siger Peder Christian Kirkegaard, borgmester i Skive Kommune og formand for styregruppen ’Lokal politi i Skive’. 

Styregruppen består foruden borgmesteren af de politiske partiers gruppeformænd, en repræsentant for henholdsvis Skive Handel og Skives virksomheder samt centrale embedsmænd. Med den brede sammensætning vil styregruppen bidrage med mange forskellige indgange til, hvorfor det er afgørende, at der fortsat vil være et aktivt politi forankret i Skive. 

Styregruppen har netop afholdt sit første møde, og budskabet er klart. Skiveegnen er et trygt sted at leve, og sådan skal det blive ved med at være.

- Vi har i dag en tryghed her på Skiveegnen, som vi skal værne om. Det skyldes i høj grad den indsats, som vores lokale politi leverer, både i forhold til efterforskning og forebyggelse. Især det sidstnævnte, mener vi, er i særklasse, og vores SSP indsats gennem de seneste år er blevet fremhævet som det gode eksempel på en virkningsfuld forebyggelsesindsats i andre kommuner, siger Peder Christian Kirkegaard. 

På mødet blev det besluttet, at gruppen nu vil tage kontakt til politiledelsen for at komme i dialog om den fremtidige politistruktur i Skive og Viborg. Mødet vil blive forsøgt sat op inden 1. juli 2016.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk