Politiets indsats mod spirituskørsel i uge 23

Politi og retten:

I perioden fra mandag den 6. juni til og med søndag den 12. juni gennemførte politiet landet over en målrettet indsats mod spirituskørsel.

Ud over kontrol af spirituspåvirkning var der også kontrol af, om førerne var påvirkede af narkotika eller medicin.

I kontrolperioden blev 126 bilister landet over sigtet for spirituskørsel og 122 for narkokørsel. Hertil kommer 31 trafikulykker, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken samt 3 ulykker, hvor føreren mistænkes for narkokørsel.

I den tilsvarende periode i 2015 blev 138 bilister sigtet for spirituskørsel og 118 for narkokørsel. I samme periode skete der 36 spiritusulykker og 7 ulykker, hvor føreren var mistænkt for narkokørsel.

Der kan over de seneste år konstateres et stort fald i antallet af spiritusbilister fra godt 11.700 sigtede i 2007 til under 6.300 i 2015. I samme periode er antallet af spiritusulykker mere end halveret fra knap 2.800 til lidt over 1.300.

Politiet fortsætter løbende indsatserne mod spiritus- og narkokørsel i 2016 med opbakning fra blandt andre Rådet for Sikker Trafik. Læs mere på rådets hjemmeside Stop Spirituskørsel

Spirituskørsel er et af ti fokusområder i Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan, der har til formål at halvere antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken frem til 2020.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk