Politiet advarer mod at dele video fra New Zealand

Politi og retten:

I forbindelse med de tragiske hændelser i New Zealand hvor mindst 40 mennesker meldes dræbt, opfordrer dansk politi nu på det kraftigste til, at man ikke deler videoer fra hændelsen.

Natten til fredag dansk tid åbnede et ukendt antal gerningsmænd ild mod to moskeer i byen Christchurch i New Zealand. Kort efter angrebet begyndte en video optaget af de formodede gerningsmænd at florere på Facebook og andre steder på nettet, og derfor advarer dansk politi nu befolkningen mod at dele videoer fra angrebet.

”Lad være med at dele videoen. Det er  utroligt krænkende for de efterladte og kan i visse tilfælde være strafbart, at dele den form for materiale. Samtidig er det en voldsom oplevelse både at se og modtage den slags videoer, og det kan få vidtrækkende konsekvenser for en selv,” forklarer Mikael Wern, politiinspektør ved Nationalt Efterforskningscenter i Rigspolitiet.

Senest har politiet sigtet et antal personer for at have delt drabsvideoen fra Marokko. Personerne er i den sag primært sigtet for at dele noget, der vedrører andres private forhold, men enkelte er også sigtet for at billige terrorisme.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk