Politi: Hold til højre i trafikken

Politi og retten:

Vi har alle prøvet det. At køre bag en bilist, der stædigt bliver liggende i overhalingssporet, selv om der er masser af plads i den højre bane.

Det sinker trafikken og kan skabe farlige situationer, fordi andre trafikanter må bremse op.

Derfor gennemfører politiet i samarbejde med Vejdirektoratet fra den 27. april til den 3. maj 2015 en landsdækkende målrettet indsats mod bilister, der ikke holder til højre på vejene.

Vejdirektoratet har lavet en film, der fortæller, hvordan man som bilist placerer sig rigtigt på veje med flere vognbaner.

Se klippet herunder

”Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkørende. I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen”, siger Marianne Foldberg Steffensen, som leder trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Jørn Pakula Andresen, der er vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, er enig og peger også særligt på, at det er vigtigt for fremkommeligheden, at vi holder til højre.

”Derfor er det nødvendigt, at alle bilister er opmærksomme på overholdelse af denne grundlæggende bestemmelse i færdselsloven. Det sætter vi særlig fokus på med kampagnen i uge 18”, siger han.

Bilister, der ikke overholder reglerne i færdselsloven, risikerer at blive vinket ind til siden af politiets patruljer og at skulle betale en bøde.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk