Opbakning til lokal politi

Foto: Skive Kommune
Politi og retten:

Skive Kommune går nu til kamp for, at politiet i Skive fortsat vil være lokal forankret. Byrådet besluttede på sit seneste møde at nedsætte styregruppen ’Lokal politi i Skive’ med borgmesteren i spidsen. Styregruppen vil arbejde for, at der også fremover vil være aktiviteter på politistationen i Skive i et sådant omfang, at der ikke sker nedgang i antallet af polititjenestemænd. 

Kommunen er tidligere blevet orienteret om, at der skal etableres en fælles ledelse mellem Skive og Viborg Politi, og der skal nedsættes arbejdsgrupper, der skal se på, hvordan arbejdsfordelingen skal være mellem de to stationer. Styregruppen ønsker at blive inddraget i dette arbejde. 

Borgmester Peder Christian Kirkegaard var overrasket, da han i sidste uge kunne læse i Skive Folkeblad, at chefpolitiinspektør Claus Hilborg udtalte, at borgere og medarbejdere, efter politiledelsens opfattelse, er bedst tjent med at indgå i et opgavefællesskab med Viborg frem for at fortsætte som selvstændig station, når der skal etableres en fælles ledelse mellem Viborg og Skive Politi. 

Peder Christian Kirkegaard undrer sig over udmeldingen, og i et brev til politidirektøren for Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard, skriver borgmesteren:

- Jeg finder det stærkt bekymrende, hvis ledelsen i politiet allerede og forinden arbejdet i de planlagte arbejdsgrupper er påbegyndt og afsluttet, har den opfattelse, at Skive Politi bør beskæres. Det er kommunens erfaring, at vi er bedst tjent med et politi med lokal forankring, og vi har en forventning om, at politiets ledelse har forståelse herfor.
Peder Christian Kirkegaard siger:
- Vi ønsker en direkte og konstruktiv dialog hvor, der fokuseres på funktioner der bibeholder den nuværende station, og ikke på reduktioner og afvikling. 

Styregruppen ’Lokal politi i Skive’ består foruden borgmesteren af gruppeformændene, en repræsentant for henholdsvis Skive Handel og Skives virksomheder samt centrale embedsmænd. Med den brede sammensætning vil styregruppen kunne bidrage med mange forskellige indgange til, hvorfor det er afgørende, at der fortsat vil være et aktivt politi forankret i Skive. 

Styregruppen ’Lokal politi i Skive’:

 • Borgmester Peder Christian Kirkegaard
 • Arne Lindgren (V)
 • Ole Priess (A)
 • Preben Andersen (O)
 • Anders Bøge (SF)
 • Ditte Staun (B)
 • Frits Laursen
 • Lone Knudsen, sekretariatschef for Byrådssekretariatet
 • Svend Frøslev, familiechef
 • Jens Boesen, Skive Politi
 • Peter Vinther Christensen, Salling Bank, rep. for virksomheder
 • Claus Markussen, Potten, rep. for Skive Handel
Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. marts 2019, 12:00
Mandag den 18. marts kunne Kære Børn i Skive løfte sløret for en nyhed de havde glædet sig til at dele.
20. marts 2019, 14:00
Adrenalin og hestekræfter er kodeordet, når Breum Borger- og Landboforening, Global Pigs og AMK (Aarhus Motorklub) den 15. juni spærrer gaderne i Breum af
20. marts 2019, 14:00
Salling Group tilbagekalder Ready to EAT salat, Grillet kyllingefilet, pasta og yoghurtdressing, grundet udeklareret allergene (sennep).
19. marts 2019, 14:30
Endnu en god grund til at besøge Fur.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring