Borgere i Viborg er ofre i en række tricktyverier

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi
Politi og retten:

En 61-årig kvinde har i Viborg den 18. marts også været offer for et tricktyveri.

Hun havde netop handlet i Føtex, Gravene i Viborg, da en kvinde omkring 45 år og en yngre engelsk-talende mand henvender sig til hende og spørger om en gade, samtidig med at han viser hende et blad. Straks derefter opdager hun, at hendes dankort er stjålet. Det viser sig senere, at der er hævet flere gange på kortet.

Der er foto fra overvågning i forbindelse med én af hævningerne, og denne person skønnes at være den samme, som tidligere har forøvet mange af den slags forhold i hele landsdelen. Derfor offentliggøres nogle fotos i håb om, at borgere kan genkende pågældende, eventuelt at kontakte politiet, når de ser ham. Kontakt politiet på 114. 

En af de mest almindelige fremgangsmåder er, at én gerningsmand henvender sig til en borger og spørger om noget, måske mens man viser en vare, et stykke papir med en adresse eller lignende.

Mens borgerens opmærksomhed er fanget af denne henvendelse, stjæler en anden gerningsmand borgerens pung. Som oftest har én af de to – eller en tredje gerningsmand - forinden afluret, når borgeren indtaster pin-kode under betalingen ved kassen i en forretning. Herefter hæver gerningsmændene flere gange på de stjålne dankort – og det bliver ofte til store beløb.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk