Aflevér ulovlige våben anonymt og straffrit i hele juni måned

Foto: Rigspolitiet
Politi og retten:

Straffen for ulovlig våbenbesiddelse er høj, men i hele juni kan ulovlige våben afleveres helt anonymt, og uden at du bliver straffet. Ligger du inde med et ulovligt våben – så skynd dig at få det afleveret nu!

I dag koster det en hård fængselsstraf at besidde et skydevåben uden tilladelse, og Folketinget har netop øget straffen yderligere - i visse tilfælde til det dobbelte. Bliver du fx pågrebet med et skydevåben på gaden i dag, er der mindst to års fængsel i vente.

- Nu gives der en sjælden mulighed for at få afleveret ulovlige våben – så jeg kan kun råde folk til at få det gjort, mens der er frit lejde, siger politiinspektør Henrik Sønderby, Rigspolitiet, Nationalt Kriminaltekniske Center (NKC).

Ved sidste frit lejde aktion i 2013 afleverede danskerne over 8.637 forskellige skydevåben, 4.035 blankvåben, 1.335 eksplosivstoffer og en stor mængde ammunition til politiet. Der blev også afleveret 4.837 luft- og fjedervåben, fordi den lovlige kaliber uden tilladelse blev sat ned til 4,5 mm. Under den forrige aktion i 2009 fik politiet indleveret 8.085 skydevåben.

- Der plejer heldigvis at være mange, som afleverer våben, ammunition og eksplosiver – og det er en rigtig god idé. Ethvert våben afleveret til politiet, er et mindre ude i samfundet. Et våben kan falde i forkerte hænder – det kan blive stjålet og ende med at blive anvendt af kriminelle og rocker- eller bandemedlemmer til alvorlig kriminalitet eller skyderier i det offentlige rum til fare for andre. Så jeg håber, at rigtig mange vil bidrage til at skabe mere tryghed i samfundet ved at aflevere deres ulovlige våben i løbet af juni måned. Få det hellere væk nu, hvor muligheden er der, siger Henrik Sønderby.

Ulovlige våben kan afleveres til politiet i hele landet hele juni måned.

Hvis det drejer sig om særligt farlige genstande – fx granater, eksplosiver m.v. – bør du ikke transportere det. Rør ikke ved det - kontakt hellere politiet, som sørger for afhentning. Afleveringen sker fortsat anonymt og straffrit.

Ring til politiet på 1-1-4, hvis du er i tvivl om, hvor du kan aflevere, eller hvordan du skal forholde dig.

Skærpet minimumsstraf
Som led i ’Bandepakke III – Bander bag tremmer’ er minimumsstraffen for besiddelse af ulovlige skydevåben mv. i straffelovens § 192a øget med virkning fra 24. maj 2017. Frit lejde aktionen etableres i forbindelse med ikrafttrædelsen af de skærpede straffe.

Link

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
12. juli 2019, 13:00
Midt- og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til at finde den 29-årige syrer Ibrahim Salah Jumma, der undløb fra politet torsdag den 11. juli 2019
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring