Pas godt på din mobil i ferien

Telenor har udarbejdet en række gode råd, hvis du vil undgå at få stjålet og misbrugt telefonen i ferien og på sommerens mange musikfestivaler.
Foto: Telenor
Telenor har udarbejdet en række gode råd, hvis du vil undgå at få stjålet og misbrugt telefonen i ferien og på sommerens mange musikfestivaler.
Penge og økonomi:

Hav altid PIN-kodelås på din telefon, skriv IMEI-nummeret ned og reager så hurtigt, du kan, hvis uheldet er ude. Telenor har udarbejdet en række gode råd, hvis du vil undgå at få stjålet og misbrugt telefonen i ferien og på sommerens mange musikfestivaler.

Netop nu er 100.000 smartphones samlet på Roskilde Festival, og hvor der er smartphones, er der også smartphone tyve. Det gælder ligegyldigt om ferien tilbringes på Kreta, i Fårup Sommerland eller på Roskilde Festival. Telenor har udarbejdet en række gode råd til, hvordan man kan undgå tyveri og misbrug af mobilen i ferien. Skulle uheldet alligevel være ude, er der også råd til, hvad man så bør gøre.

”Hvis man får stjålet sin telefon, er det allerbedste råd at reagere hurtigt og melde telefonen stjålet hos sit teleselskab og det lokale politi med det samme, så både simkortet og telefon kan blive spærret, inden tyven når at misbruge det,” siger Lars Thomsen, direktør for Privat & Erhverv i Telenor.

Han tilføjer, at det er en god idé på forhånd at have noteret telefonens IMEI-nummer ned, så det kan oplyses til politiet i tilfælde af tyveri. IMEI-nummeret er et femten-cifret nummer, der er unikt for hver mobiltelefon, og som står på den kvittering, man får, når man køber mobiltelefonen. Nummeret kan også findes ved at taste *#06# på sin mobil eller ved at kigge bag telefonens batteri under stregkoden.

Hvad gør jeg for at undgå tyveri/misbrug af SIM-kort?

  • Hav altid PIN-kodelås på din telefon.
  • Hav altid SIM-kodelås på din telefon.
  • Efterlad ikke telefonen ubevogtet - hverken ved en koncert, i en parkeret bil, i en teltlejr osv.
  • Lån ikke din telefon ud til personer, du ikke kender.
  • Opbevar telefonen sikkert når du færdes på offentlige steder. Hvis du er i tvivl om, hvordan du opretter koder på din telefon, kan du komme forbi den nærmeste Telenor-butik og få hjælp, eller du kan få hjælp på Telenors hjemmeside: http://www.telenor.dk/privat/kundeservice/kundeservice/mobil/hjaelp-til-mobilen/mobilguiden/.

Hvad gør jeg, hvis min telefon bliver stjålet?

  • Kontakt Kundeservice på +45 72 100 100, så snart du opdager, at din telefon er stjålet. Her skal du oplyse dit nummer, så dit SIM-kort kan blive spærret. Husk, at du kan ringe til Telenors Kundeservice døgnet rundt.
  • Meld tyveriet til det lokale politi med det samme. Oplys telefonens IMEI-nummer, så politiet har mulighed for at spærre telefonen.
  • Kontakt dit forsikringsselskab og forhør dig om, hvorvidt din mobiltelefon er dækket af din forsikring.
Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
18. marts 2019, 09:00
Læreruddannelsen i Skive oplever en nedgang i antallet af kvote 2-ansøgninger. Forklaringen skal blandt andet findes i et flot efteroptag, som har medført en ekstra holdstart denne vinter.
18. marts 2019, 11:00
Regeringen og Dansk Folkeparti har netop fremlagt et udspil til massive investeringer i infrastrukturen.
18. marts 2019, 15:00
Produkterne er leveret efter de behov og ønsker, Kærby Tømrer havde til produktet, samt produkterne blev leveret med sætvis indpakning.
18. marts 2019, 13:00
Som mindre virksomhed har man oftest ikke overblikket over alle krav, der stilles til arbejdsmiljøet.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring