Om få uger forsvinder gylden pensionsmulighed

Penge og økonomi:

Hvis man tænker på at omlægge sin kapitalpension til en alderspension, er det nu, man skal handle. Den 1. januar stiger afgiften nemlig fra 37,3 til 40 pct. Samtidig har pensionsselskaberne meldt ud, at der kan være flere ugers ekspeditionstid. Deadline er dermed meget tæt på, siger skatteekspert i Deloitte.

”Ønsker man at omlægge sin kapitalpension til en alderspension, er det nu, man skal slå til. Gør man det inden årsskiftet, betaler man en afgift på 37,3 pct. Gør man det efter årsskiftet, er afgiften 40 pct.,” siger partner i Deloitte Doris Erlandsen, der er ekspert i personskat.

Har man først betalt de 37,3 pct. i afgift, kan man frit hæve sin pension uden yderligere skatter og afgifter.

”Systemet er sådan set ret enkelt. Du betaler afgiften én gang, og herefter er pengene dine. Dermed er der også al god grund til at udnytte den rabat, du kan få lige nu. Har du en større kapitalpension, kan 2,7 pct. være rigtig mange penge,” siger Doris Erlandsen.

Selv om deadline er 1. januar, skal man absolut ikke vente til 31. december med at foretage ændringen, advarer Doris Erlandsen:

”De store pensionsselskaber kan let have flere ugers ekspeditionstid i forhold til at konvertere kapitalpensionen til en alderspension. Ønsker man at foretage ændringen, bør man derfor reagere med det samme. Reelt skal man sætte det i gang inden for de næste par uger, ellers kan det meget vel være for sent,” siger hun.

En alderspension kan udbetales enten som et engangsbeløb eller i mindre portioner. Den bliver ikke modregnet i folkepensionen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk