Læser du det med småt, inden du skriver under?

Foto: ADVODAN
Penge og økonomi:

En krise på retur, øget beskæftigelse og lave renter får boligdrømmene til at spire blandt mange danskere. Byggefirmaerne hjælper gerne med at indfri drømmene, men du skal se dig godt for, inden du sætter din underskrift.

Har du reelt lovet at betale?

Et besøg hos byggefirmaerne giver ofte ny næring til boligdrømmen, som pludselig bliver mere konkret, når man bliver præsenteret for fotos, tegninger og skitser. Køb af ny bolig er dog en stor udskrivning for de fleste, så ofte vil man gerne have tegninger og skitser med hjem for at overveje det hele en ekstra gang, før den endelige beslutning træffes. Men her gælder det om at være vågen...

- Vi har set en del tilfælde, hvor byggefirmaer har bedt kunder om at underskrive nogle dokumenter for at kunne få tegningerne med sig hjem. Dokumenter, som rent faktisk forpligter boligkøberne i forhold til byggefirmaets forretningsvilkår, forklarer advokat Kristina Søgaard fra ADVODAN og uddyber

- Disse forretningsvilkår indeholder ofte en betingelse om, at man samtidig forpligter sig til at stille en garanti, og det er jo så på et tidspunkt, hvor boligkøberne måske ikke har grønt lys fra banken endnu, og hvor de i hvert fald ikke kender den endelig pris på projektet.

Projekt gennemført på kundens regning

Mange byggefirmaer frister med, at der først skal betales ved indflytning, og dét budskab slår igennem i bevidstheden hos danskerne med boligdrømme.

- Det lader til, at mange sænker paraderne, når de får at vide, at de først skal betale for huset ved indflytning og derfor fejlagtigt tror, at de ikke er økonomisk bundet, inden projektet formelt er sat i gang, siger Kristina Søgaard og understreger

- Det er bare en sandhed med modifikationer, for har man stillet en garanti, har byggefirmaet altså krav på at få pengene udbetalt. I de mest alvorlige tilfælde vi har set, har byggefirmaet valgt at gennemføre et byggeri på kundens regning, til trods for at kunden ombestemte sig inden igangsættelsen af projektet og alligevel ikke ønskede at bygge.

Vil man sikre sig mod store ærgrelser og udskrivninger, råder advokaten derfor til, at man som kommende husbygger ikke skriver under på en entreprisekontrakt eller en del af en entreprisekontrakt, før man er hundrede procent sikker på, at man rent faktisk ønsker, at huset skal bygges, og at man kan få finansieret projektet i banken.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. september 2019, 09:00
Falengreen A/S tilbagekalder First Price Ice Tea med Ferskensmag 5x250ml., da der er konstateret vækst af mug/skimmel i dele af partiet.
17. september 2019, 15:00
Den 1. oktober starter gruppeforløb for voksne med symptomer på angst og/eller depression.
16. september 2019, 10:15
En andenpræmie i Eurojackpot og fire vindere i Lotto gav fem nye millionærer i weekenden.
16. september 2019, 15:40
Der etableres omkørsel ad Bjørnevej – Væselvej og Oddervej.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring