Kommer den nye lejelov mig ved?

Lise Korsgaard
Foto: Gert Laursen
Lise Korsgaard
Penge og økonomi:

Lejeretten er, hvad enten der er tale om bolig- eller erhvervslejemål, præget af mange specielle og ufravigelige regler. Manglende kendskab til reglerne kan betyde store tab for såvel lejere som udlejere af ejendomme.

Den nye lejelov, der trådte i kraft 1. juli, ændrer grundlæggende for reglerne om udlejning af boliger. Derfor er SET/ Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenters mini-kursus ’Advokatens Fyraftensmøde’ yderst relevant for såvel udlejere af bolig- og/eller erhvervslejemål som lejere i erhvervslejemål.

På mødet tirsdag den 15. september stiller advokat Hans Peter Grønborg, Funch & Nielsen Skive, skarpt på lejelovgivningens særlige regler - herunder den nye lejelov samt almindelige regler for leje af bolig- og erhvervslejemål.

Jeg gennemgår udvalgte problemstillinger, så deltagerne bliver i stand til at håndtere mange af de mest almindelige problemstillinger, som findes indenfor lejeretten, oplyser Hans Peter Grønborg.

Folketinget indgik i foråret 2014 en aftale om en gennemgribende modernisering af den nuværende lejelov. Ændringen, som trådte i kraft den 1. juli 2015, har vidtgående konsekvenser for både udlejer og lejer – både retsligt, økonomisk og administrativt.

Hans Peter Grønborg fortæller: -En af de afgørende ændringer er nye regler om lejernes forpligtelser i forbindelse med fraflytning fra lejemålet, ligesom der er kommet nye regler for aftaler om lejens størrelse.

Han understreger vigtigheden af, at både lejer og udlejer kender de nye regler – især i forbindelse med lejeaftalens indgåelse og ophør. Manglende kendskab til reglerne kan have stor betydning for begge parter.

Deltagere på ’Advokatens Fyraftensmøde’ vil få et grundigt indblik i lejelovgivningens regler - herunder reglerne for lejeaftalens indgåelse, lejens fastsættelse og regulering, vedligeholdelse i lejeperioden, forhold ved lejeperiodens ophør m.m.

Så svaret er ja, den nye lejelov kommer i den grad dig ved, hvis du er udlejer af en bolig- eller erhvervsejendom eller lejer i en erhvervsejendom, pointerer SETs eventmanager Lise Korsgaard, der tilføjer: -Deltagerne vil kunne bruge eftermiddagens input direkte i deres egne lejeaftaler, så de to fyraftenstimer om den ny lov samt de almindelige regler for udlejning/leje af bolig- og erhvervslejemål vil være givet godt ud.

Det er gratis at deltage i ’Advokatens Fyraftensmøde’, men tilmelding er nødvendig på skiveet.nemtilmeld.dk, hvor også tid og sted fremgår

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring