Fjernvarmen investerer yderligere 1 mia. i solvarme

Det kommende år investerer fjernvarmeselskaberne yderligere 1 mia. kr. i solvarme og skaber dermed 1200 arbejdspladser, viser opgørelse fra Dansk Fjernvarme.
Foto: Dansk Fjernvarme
Det kommende år investerer fjernvarmeselskaberne yderligere 1 mia. kr. i solvarme og skaber dermed 1200 arbejdspladser, viser opgørelse fra Dansk Fjernvarme.
Penge og økonomi:

Solens energi er guld værd. Den er grøn, den er billig og den er en dansk kernekompetence. Det kommende år investerer fjernvarmeselskaberne yderligere 1 mia. kr. i solvarme og skaber dermed 1200 arbejdspladser, viser opgørelse fra Dansk Fjernvarme.

62 fjernvarmeselskaber landet over nyder allerede godt af solens stråler til opvarmning af forbrugernes boliger. Rigtig mange flere vil få samme fornøjelse, fordi der det kommende år bliver investeret 1 milliard kroner i flere solpaneler, viser Dansk Fjernvarmes opgørelse.

- Solvarme er guld værd for fjernvarmen. På mindre end ti år har teknologien vist sin værdi. Det er ganske enkelt på alle måder en rigtig god ide at investere i anlæggene, siger chefkonsulent John Tang fra Dansk Fjernvarme.

Faktisk producerer de store solvarmeanlæg nu, hvad der svarer til mere end 16.000 almindelige husstandes årlige fjernvarmeforbrug. Det svarer til mere end det årlige forbrug af fjernvarme i Fredericia. Inden for det kommende år bliver denne produktion næsten fordoblet og overgår dermed fjernvarmeforbruget i landets sjettestørste by Randers.

For fjernvarmeværkerne betyder solvarme, at man sparer brændsler. Hver gang solens stråler leverer en megawatttime fjernvarme, så sparer fjernvarmeselskabet tilsvarende brændsler til denne produktion. Dermed reduceres CO2-udledningen også. For øjeblikket sparer de eksisterende anlæg mere end 50.000 tons CO2-udledning, og inden for et års tid forøges det til mere end 100.000 tons.

Samlet er der nu 62 anlæg i drift, og de fylder i alt 628.000 kvadratmeter. Produktionsarealet bliver næsten fordoblet og passerer 1,1 millioner kvadratmeter det kommende års tid.

- De investeringer sker, fordi solvarme er en glimrende forretning, som samtidig er en fremtidsrettet energikilde, siger John Tang.

Opførelsen af de mange nye solvarmeanlæg er med til at skabe grøn vækst med ca. 1200 job.

Faktisk er Danmark internationalt førende inden for netop solvarme trods de relativt få solskinstimer. Der valfarter således udenlandske besøgsdelegationer her til for at tage flere af verdens største anlæg i øjesyn i eksempelvis Vojens og Dronninglund.

 

 

Fakta

  • 62 anlæg i drift, yderligere 21 på vej, her af flere udbygninger af eksisterende anlæg.
  • Anlæggene fylder samlet 628.624 m2
  • 512.000 m2 mere bliver bygget 2015/2016.
  • Solvarme producerer ca. 16.575 standardhuses årlige forbrug, svarende til det årlige fjernvarmeforbrug i Fredericia. Det vokser med ca. 14.000 husstandes årlige forbrug det kommende år. Dermed producerer solvarme hvad der svarer til det årlige fjernvarmeforbrug i Randers.
  • Der investeres for ca. 1 mia. kr. det kommende års tid i solvarme. I forvejen står der anlæg for ca. 1,5 mia. kr.
  • Investeringen på ca. 1 mia. kr. skaber 1200 job.
  • Tilsammen sparer de 62 solvarmeanlæg klimaet for 53.000 ton CO2 for nuværende. Det vokser til over 100.000 ton om et år.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. november 2019, 09:00
En ny undersøgelse fra Arbejdstilsynet viser, at ca. en fjerdedel af landets 165.500 virksomheder med færre end 10 ansatte ikke har foretaget en arbejdspladsvurdering (APV).
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
19. november 2019, 09:00
Forventes at ankomme til Skive Havn tirsdag aften kl. 19:00, sejlende under antiguansk flag.
19. november 2019, 11:00
Det er nu tid til at bestille handicapkørsel, hvis du skal rejse i forbindelse med julen og nytåret.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring