Danskerne slår pinkoderne sammen

Kim Schlyter
Foto: Deloitte
Kim Schlyter
Penge og økonomi:

Danskerne har et simpelt trick til at holde styr på deres pinkoder. De bruger simpelthen den samme. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte. Her svarer hele 55 pct., at de har en favoritkode, som de bruger mange steder. Men det skal man passe på med, siger Deloittes dataekspert.

”De fleste mennesker har i dag et hav af koder at holde styr på til kreditkort, NemId, mobiltelefon og meget mere. Samtidig kræver mange e-butikker, at man opretter en profil, inden man handler, så her skal man også huske forskellige koder,” siger partner i Deloitte Kim Schlyter, der er ekspert i datasikkerhed.

Kim Schlyter mener, at det er fuldt forståeligt, at folk genbruger deres yndlingspinkode forskellige steder, men særligt de koder, der giver adgang til personlige data, bør man være forsigtig med:

”Man behøver måske ikke en 13-cifret kode for at købe sorte sokker på nettet. Men taler vi om netbank, NemId, emails, mobiltelefon eller andre steder, hvor der er adgang til fortrolig information, bør man være lidt mere kreativ med sine koder end bare 1234 eller andre af de gængse kombinationer, der er ekstremt lette at gætte,” siger han.

En engelsk undersøgelse afslørede i 2013, at den mest populære kode er 1111. Herefter kommer 0000 og 1212.

”En kode, der både indeholder bogstaver, tal og tegn er meget stærkere end en kode, der kun indeholder en af delene. Derudover bør man helt undgå at bruge offentligt tilgængelige oplysninger som fødselsdag eller telefonnummer. Får man stjålet sin telefon eller pung, er der jo ingen grund til ligefrem at hjælpe tyven på vej,” siger Kim Schlyter.

Ifølge Kim Schlyter findes der adskillige apps, der effektivt hjælper med at holde styr på pinkoderne på en sikker måde.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. november 2019, 09:00
En ny undersøgelse fra Arbejdstilsynet viser, at ca. en fjerdedel af landets 165.500 virksomheder med færre end 10 ansatte ikke har foretaget en arbejdspladsvurdering (APV).
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
19. november 2019, 09:00
Forventes at ankomme til Skive Havn tirsdag aften kl. 19:00, sejlende under antiguansk flag.
19. november 2019, 11:00
Det er nu tid til at bestille handicapkørsel, hvis du skal rejse i forbindelse med julen og nytåret.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring