Cyklister snyder sig selv for fradrag

Foto: Freeimage/Klaus Sandrini
Penge og økonomi:

Befordringsfradrag er lig med bilkørsel til og fra arbejde. Sådan tænker de fleste danskere, men sådan er reglerne ikke skruet sammen. Befordringsfradraget er nemlig helt uafhængigt af transportform. Dermed har du også ret til fradrag, selv om du cykler.

”Befordringsfradrag for cykelkørsel er et af de fradrag, som mange danskere ikke kender. Vi er nok vant til at tænke, at bilkørsel udløser fradrag, fordi man bruger benzin, når man kører langt. Men det gælder altså også, selv om man bruger benkraft,” siger skatteekspert i Deloitte Richardt Tabori Kraft.

For at få fradrag skal transportvejen mellem dit hjem og arbejde dagligt overstige 24 km.

”Har du mere end 24 km til din arbejdsplads gælder fuldstændig de samme befordringsregler for cykel som for en bil. Transportvejen på cykel beregnes derfor også som den normale transportvej, præcis som hvis du kørte i en bil,” siger Richardt Tabori Kraft.

Ud over selve befordringsfradraget er det også muligt at få kørselsgodtgørelse fra din arbejdsgiver, hvis du anvender din egen cykel til arbejdsmæssige formål, fortæller Richardt Tabori Kraft:

”Bruger du din egen cykel til arbejdsmæssige formål, for eksempel til kundebesøg, kan din arbejdsgiver udbetale kørselsgodtgørelse til dig skattefrit. I 2015 er satsen 52 øre per kilometer. Kører du langt, kan det godt løbe op,” siger han.

En betingelse for, at godtgørelsen anses for skattefri er dog, at der er tale om erhvervsmæssig kørsel, og at man anvender sin egen cykel.

”Erhvervsmæssig kørsel kan her være tre ting: Kørsel mellem dit hjem og arbejdsplads i højst 60 dage inden for 12 måneder, kørsel mellem arbejdspladser for samme arbejdsgiver eller kørsel inden for samme arbejdsplads. Hvis en af de betingelser er opfyldt, er godtgørelsen skattefri,” siger Richardt Tabori Kraft.

Adspurgt siger hele 72 pct. danskerne, at de aldrig har hørt om fradrag og godtgørelse for cykelkørsel.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring