4 råd til julegavebytning på nettet

Julegaver
Julegaver
Penge og økonomi:

Danske webshops sender i disse dage julegaver afsted i hobetal med juletræer i danske hjem som endestationen. Men er sweateren for stor, skoen for lille eller computerspillet det forkerte, bliver pakken sendt retur. Se 4 gode til julegavebytning herunder.

Hvor længe kan jeg bytte gaven?
Det er vigtigt, at du er opmærksom på datoen for sidste byttedag. Fra gavegiveren har modtaget pakken har du 14 dage til at give webshoppen besked om, at du ønsker at fortryde købet. Herefter har du yderligere 14 dage til at returnere varen. Da mange gaver bliver købt i god tid, forlænger de fleste webshops dog fristen, så du også har mulighed for at bytte gaven i januar. Husk, at ordrebekræftelsen er din kvittering for købet, så sørg for at få den fra giveren af julegaven.

Betaler jeg selv for at returnere gaven?
Sender du en julegave retur, er det dig selv, der betaler, med mindre shoppen har lovet noget andet. Er der derimod tale om, at julegaven var defekt eller gået i stykker, da du modtog den, er der ikke længere tale om fortrydelse, og så sker returneringen på webshoppens regning. Husk, at pengene som udgangspunkt bliver tilbageført til gavegiverens konto, så skal svigermor ikke vide, at du har byttet gaven fra hende, må du forsøge at lave en anden aftale med webshoppen.

Kan jeg bytte en gave, jeg har taget i brug?
Det korte svar er ja. Sidste år trådte nye regler i kraft, der gør det muligt at tage varer, købt på nettet, i brug og efterfølgende bytte dem. e-mærket anbefaler dog, at du tænker dig godt om, før du gør det. Reglerne betyder nemlig også, at webshoppen kan fratrække en eventuel værdiforringelse fra det beløb, de betaler tilbage til dig. Så løber du en tur i dine nye løbesko og sender dem retur, skal du nok ikke regne med at få særligt meget tilbage. Vær også opmærksom på, at originalemballagen kan udgøre en del af varens værdi, og derfor altid bør behandles ordentligt og sendes med retur.

Hvordan sender jeg varen retur?
Du har ansvaret for gaven, indtil den er sikkert tilbage hos webshoppen. Derfor er det vigtigt, at du pakker den forsvarligt ind. Er der tale om en særligt kostbar vare, anbefaler e-mærket, at du returnerer den som forsikret post. Så er du dækket, hvis den skulle gå i stykker under transporten.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. september 2019, 09:00
Falengreen A/S tilbagekalder First Price Ice Tea med Ferskensmag 5x250ml., da der er konstateret vækst af mug/skimmel i dele af partiet.
17. september 2019, 15:00
Den 1. oktober starter gruppeforløb for voksne med symptomer på angst og/eller depression.
16. september 2019, 10:15
En andenpræmie i Eurojackpot og fire vindere i Lotto gav fem nye millionærer i weekenden.
16. september 2019, 15:40
Der etableres omkørsel ad Bjørnevej – Væselvej og Oddervej.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring