Vores fremtidige drikkevand bliver beskyttet

Foto: Pixabay
NYHEDER:

Skive Byråd har på det seneste byrådsmøde vedtaget indsatsplaner til beskyttelse af grundvandet i fire delområder i kommunen: Fur, Selde-Junget, Durup-Balling og Ørslevkloster.

Indsatsplanerne danner rammen for at kunne beskytte grundvandet både nu og i fremtiden.   - Med den rette beskyttelse kan vi sikre, at vi forsat har godt drikkevand på sigt, og vi kan forbedre grundvandskvaliteten, hvis den ikke er i top, fortæller forvaltningen for Teknik, Miljø og Udvikling.

Indsatsplanerne er fokuseret på vandværkernes indvindingsoplande og områder med særlige drikkevandsinteresser. I områderne, hvor de nye indsatsplaner gælder, vil lodsejere i den nærmeste fremtid modtage et brev med information om indsatsplanens vedtagelse.

Næste skridt bliver at gennemføre indsatserne i planerne, og det er vigtigt, at indsatserne og grundvandsbeskyttelsen sker i et samarbejde. Skive Kommune er initiativtager til at arbejdet sættes i gang, og vandværker, lodsejere og Region Midtjylland er alle centrale deltagere i dette samarbejde om beskyttelsen af vores grundvand. 

Læs mere om indsatsplanerne på dette link: https://www.skive.dk/indsatsplaner  

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk