Venligboernes kolonihave planter nye frø

Foto: Venligboerne
NYHEDER:

Venligboernes internationale kolonihave begynder nu at ligne en kolonihave. Efter masser af forarbejde hvor et jordstykke er forvandlet fra en oversvømmet sump, til en plan og nydelig have, kunne der lørdag plantes tomater, chili, sættes kartofler og Cheyenne peber, sås broccoli.

Polske Marcin Krawczyk og Hans-Ole Bruunsgard startede med en lejet havefræser kl. 10, efter ankomst af flygtningevennerne gik alle i gang med at sprede de sidste jordbunker. Det overskydende jord blev kørt over til genboen som manglede jord i sin have. Da Marcin var færdig med at fræse gik han og somaliske Ismail i gang med at sætte kartofler. Barbiker fra Eritrea gik i gang med at så porer og syriske Adnan Sarmini, de to eritrea mænd Samsum og Mhertab og Hans-Ole Bruunsgard gik i gang med at sætte ”drivhuse” op i højbede forberedt af Ismail og Samsum.

Somaliske Sofia og Amal begyndte at sætte tomat, chili i højbedene og til sidst satte de plastik omkring. Stig Seidenfaden, Sofia, og Amal fik derefter sorteret brænde og rødder og lavet en flot brændestabel. Ved 11-tiden kom Venligboen Jette forbi med nybagte boller og hjemmelavet syltetøj.

Derefter dukkede Bjarke Rasmussen op. Takket være en sponsor gave skænket af HULTAFORS GROUP DENMARK A/S var der nu rigtige arbejdshandsker og gode arbejdsbukser til alle..

Dagens store overraskelse stod en hvid varevogn dog for - en borger der også havde en have hernede i ”Vedmosen” og kendte nogen af de aktive folk afleverede en papkasse med appelsiner, æbler og nogle lange, små brød. Det var da virkelig opbakning.

Skønt var det også at se glade ansigter, 8 nationaliteter sammen om arbejde, der hyggede sig, snakkede dansk og lærte. Seje mænd og kvinder der trods lidt regn fortsatte arbejdet i god stil. Ved 3-tiden var lørdagens fælles arbejde færdigt.

Status var til slut: en fræset have, færdige drivhuse, masser af planter plantet. En dejlig, hyggelig dag hvor Venligboerne fik en masse fra hånden sammen med flinke flygtninge og flinke naboer.

På næste lørdag skal de resterende frø og græs sås, og så kan der bygges kolonihavehus. Du kan være med om lørdagen mellem 10-14 på adressen: Haveblink 36, 7800 Skive - eller støtte ved bare at kigge forbi, skænke gode ting til kolonien, give moralsk support eller lave lidt hjemmebag til det arbejdende folk.

Så er det slut med grave ræset,
Og haven blev trimmet og fræset.
Nu kan man planter i haven sporer,
Tomater og løg og vinterporer.
Nu er det endeligt slut med det grove,
For nu skal der arbejdes med det sjove!


(Hans-Ole Bruunsgaard)

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk