Tre kommuner samarbejder om Limfjordsturismen

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

Skive, Struer og Morsø Kommune etablerer i fællesskab et destinationsselskab med Limfjorden som motor for udviklingen af turismen.

Endnu flere turister skal have lyst til at sætte kursen mod Limfjorden og få endnu flere af områdets perler i kikkerten, når der skal holdes ferie. Det er målet for et nyt stærkt samarbejde.
Byrådene i Skive Kommune og Struer Kommune samt kommunalbestyrelsen i Morsø Kommune har tirsdag den 30. april godkendt en hensigtserklæring om etablering af et fælles destinationsselskab mellem de tre kommuner.

Destination med Limfjordsturisme
Den nye destination med Skive, Struer og Morsø kommuner er opstået på baggrund af den nye lov om erhvervsfremme, som blev vedtaget den 12. december 2018. Vedtagelsen betyder blandt andet, at turismeindsatsen i 2020 skal samles i 15-25 destinationsselskaber på landsplan, hvor der i dag er omkring 80 selskaber. Det betyder også, at kommunernes turismefremme skal foregå i et nyt tværkommunalt destinationsselskab senest med udgangen af 2020.

Kommunerne samarbejder allerede i dag i partnerskabet Enjoy Limfjorden. Med den nye destination vil samarbejdet blive styrket i indsats, økonomi og organisation.

De tre kommuner i og omkring Limfjorden ser frem til samarbejdet:

- Nu trækker vi i arbejdstøjet og går i gang med arbejdet. Vores destinationsselskab vil få en enestående position og tydelig profil. Med skabelsen af Destination Limfjorden får vi professionaliseret den fælles turismeudvikling med respekt for de allerede opnåede resultater i det lokale arbejde, siger Peder Chr. Kirkegaard, borgmester Skive Kommune.

I Struer Kommune er det også stor optimisme omkring det nye destinationsselskab:

- Vi er gået sammen, fordi vi tror på Limfjorden som motor for udviklingen af turismen. Vi forventer også, at der bliver et tæt samarbejde med nabodestinationerne, så vi kan trække endnu flere mennesker til Limfjorden og sammen være værter for en masse gode oplevelser, fortæller Niels Viggo Lynghøj, borgmester Struer Kommune.

Plads til samarbejder
Dette suppleres af borgmesteren på Mors, som understreger, at det er vigtigt at stå sammen om at styrke udviklingen af turismen.

- Stærke lokale samarbejdspartnere er en forudsætning for den nye destinations udvikling. Derfor skal destinationens interesser og indsatser også fremmes igennem samarbejde med turismeaktørerne. Vi har sammen hundredvis af kilometer attraktiv Limfjordskyst med en stærk øturisme og et spillevende bagland med masser af spændende turismevirksomheder, lyder det fra Hans Ejner Bertelsen, borgmester Morsø Kommune.

Den nye destination Limfjorden ønsker et tæt samarbejde med nabodestinationerne.

Destination Limfjorden er fyldt med små og store perler på turismeområdet, og det kan være svært at fremhæve nogen frem for andre, men eksempler på fyrtårne er:
Jesperhus Feriepark, fælles Unesco Verdensarvspotentiale for Fur og Hanklit, Venø, Maritim Center Glyngøre, Skaldyrscentret, Spøttrup Borg, Toftum Bjerge og Oddesund.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk