Spar Vest Fonden donerer BigBlue banesti

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

Med 10 mio. kroner fra fonden kan en rekreativ oplevelsesrute på banestien nu realiseres.

I foråret købte Skive Kommune det gamle banetracé af Banedanmark. Forleden åbnede 6. klasse fra Resen Skole en udstilling med ideer til, hvad de gamle banespor kan bruges til. Og i går modtog borgmester Peder Christian Kirkegaard et brev fra Spar Vest Fonden med tilsagn om, at fonden vil støtte banestiprojektet med 10 mio. kroner. Det svarer til den fulde finansiering af stiens strækning fra Østerbro til havnen.

- Vi er i Skive Byråd yderst taknemmelige for, at Spar Vest Fonden i den grad bakker op om realiseringen af BigBlue Skive og på den måde støtter op om udviklingen af Skive by, siger borgmesteren.

Netop Spar Vest Fonden var de økonomiske kræfter bag visionen BigBlue Skive, der blev givet som en folkegave til kommunens borgere i 2015. Siden er visionen blevet til en plan, der udvikles skridt for skridt, område for område.

Oplevelsesrute
Med de 10 mio. kroner er det nu muligt at gå fra idé til handling og etab­lere banestien som en rekreativ sti- og oplevelsesrute for fodgængere og cyklister. Ruten vil byde på forskellige oplevelser som kunstelementer, historien for banen, naturmæssige oplevelser og brug af sporene som et legende element.

- Vi ser det som et meget spændende projekt, som vil gøre det en hel del skønnere at bevæge sig fra sydbyen mod fjorden. Projektet er i god overensstemmelse med visionerne i BigBlue Skive, og vi er glade for, det nu kan gennemføres, siger Peder Christian Kirkegaard.

Banestien er ét blandt fire konkrete projekter med et samlet budget på 40 mio. kroner. De andre projekter er en idræts- og kulturpark ved stadion, et opholdssted ved Søndercenteret samt sti og opholdssted ved Gl. Skivehus. Tilskuddet fra Spar Vest Fonden er betinget af, at alle fire projekter gennemføres.

Ud over de 10 mio. kroner til banestien, kan der være flere penge på vej til gennemførelsen af de fire projekter. I brevet fra Spar Vest Fonden meddeler fonden, at bestyrelsen er positiv overfor skulpturparken, som udgør en del af idræts- og kulturparken ved stadion, og at bestyrelsen gerne indgår i en dialog - også økonomisk - om gennemførelsen.

FAKTA
Visionsplanen BigBlue Skive er en langsigtet plan, som skal udvikles i små skridt. Skive Å er omdrejningspunktet og skal åbnes for offentligheden og gøres mere tilgængelig samt bryde den barriere, åen i dag udgør. De store potentialer, som åen byder på, skal vises frem og bringe nyt liv til Skive by.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. januar 2019, 15:00
Det er nu muligt at få kostvejledning hos klinisk diætist Siw Dalgaard, som har åbnet klinikken proaktiv diætist i Slotsgade i samarbejde med Fit&Sund og Fysioterapeuterne.
18. januar 2019, 08:00
Mads Madsen VVS Engros A/S i Roslev nordvest for Skive har lanceret en webbutik, som giver kunderne en tidsmæssig besparelse på omkring 80% af en gennemsnitlig bestilling.
17. januar 2019, 10:00
SET /Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har pr. 1. marts 2019 ansat Lars Fjalland som direktør.
18. januar 2019, 10:00
Hans Jørgen Ravnborg har siden 2016 været direktør med en særlig mission hos Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring