Skivemødet 2019: Hvordan får vi skabt et Danmark i bedre balance?

Foto: Thomas Køser, Skive Kommune
NYHEDER:

Fra den 2. til den 4. maj 2019 løber Skivemødet af stablen for anden gang. Toppolitikere, kulturpersonligheder, medie- og erhvervsfolk følger op på sidste års store succes. Over to dage, og med Jeppe Aakjærs smukke kunstnerhjem som kulisse, diskuterer Kristian Thulesen Dahl, Mogens Jensen, Inger Støjberg, Knud Romer, Mads Langer, Lisbeth Knudsen, Ulrik Haagerup, Christian Jensen, Jacob Nybroe og mange flere, hvordan vi får helet kløften i det delte Danmark og skabt et stærkt fællesskab mellem land og by.

Tilliden mellem land og by skal genoprettes
I 1907 stod Jeppe Aakjærs smukke hjem på kanten af Limfjorden færdigt, og det blev hurtigt et hjemsted for både digterens kunstneriske produktioner og storpolitiske møder med fokus på, hvordan landbefolkningen kunne gøre sin stemme gældende i national sammenhæng.

Den tråd har Skivemødet taget op små 100 år senere ved at skabe et møde, der lader land og by samles om de konflikter og samlingspunkter, som i dag deler landet i to.

Sidste år var der enighed om, at tilliden mellem land og by skulle genoprettes, at der skulle skabes en ny fælles fortælling for hele Danmark, at en nøgle til en bedre balance er decentralisering af uddannelserne og om, at medierne er medvirkende til at tale Danmark fra hinanden.

Masser af samtaler om hvordan vi heler det delte Danmark
Til årets Skivemøde vil blandt andre:

  • Knud Romer fortælle om, hvordan det er lykkedes os at tale landområderne ned.
  • Mads Langer indgå i en diskussion med Skiveegnens unge om bæredygtighed, grøn omstilling og fremtidens Danmark.
  • Kristian Thulesen Dahl indgå i en diskussion om de politiske håndtag, der skal skrues på for at skabe bedre balance mellem land og by.
  • Mogens Jensen udfolde sin vision for et Danmark i kulturel balance.
  • Chefredaktørerne Christian Jensen fra Politiken, Jacob Nybroe fra Jyllands-Posten, Lisbeth Knudsen fra Mandag Morgen og Ulrik Haagerup fra Constructive Institute diskutere om og hvordan medierne bidrager til at bringe Danmark i ubalance.

Samtalerne på Jenle finder sted på to scener både fredag og lørdag, og parallelt hermed vil der være masser af debat på Posthustorvet i hjertet af Skive, her med et mere lokalt fokus.

Se programmet for samtalerne på både Jenle og Posthustorvet her. Der er gratis adgang til alle samtaler, men begrænsede pladser.

En ny tradition med et vigtigt emne
Designer, tv-vært og skibonit Søren Vester er sekretariatschef for Skivemødet og siger:

Vi glæder os meget til at præsentere den anden udgave af Skivemødet. Rammerne på Jenle, i Jeppe Aakjærs gamle kunstnerhjem, er fantastiske og visionerne for, hvordan vi får skabt en bedre balance i vores lille land kommer til at flyve højt. Vi har i år en stærk blanding af garvede Christiansborg-politikere, provokerende debattører, innovative lokale erhvervsfolk og en masse unge med store forventninger til fremtiden på programmet. Emnefeltet for samtalerne spænder lige så bredt. Uanset om man interesserer sig for kultur, medier, grøn omstilling eller infrastruktur og vilkårene for Produktions-Danmark, så er der 100 procents garanti for, at man kan blive klogere på de udfordringer vi har givet os selv ved at skabe et Danmark i ubalance.

Som optakt til Skivemødet har Søren Vester udfordret blandt andet Kristian Thulesen Dahl, Inger Støjberg, Mogens Jensen og Andreas Steenberg til en gang Danmark-i-balance-dart. Se filmene her

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk